Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Dimdiņi” dažādo štovēto kāpostu receptes

Malda Ilgaža

2011. gada 6. septembris 08:07

1694
“Dimdiņi” dažādo štovēto kāpostu receptes

Lizuma pagasta dārzeņu audzētāji SIA "Dimdiņi" kāpostu cienītājiem piedāvā jaunu produkciju "Štovēti kāposti ar šampinjoniem". Saražotas pirmās 10 tonnas šo kāpostu. Jaunais produkts jau ir nonācis tirdzniecībā.

Ideja, ka sautētiem kāpostiem var pievienot arī šampinjonus, ir SIA "Dimdiņi" īpašnieku Ivetas un Normunda Audzišu kopdarbs.

 

"To aizguvām Polijā, kur gatavo tradicionālo bigosu (sautēti kāposti ar dažādām piedevām). Lasot ēdienu receptes, kurās ir kāposti, internetā atklāju, ka ir dažādi bigosa varianti, kad kāpostus gatavo kopā ar gaļu, sēnēm, desu. Tādējādi kāposti ir ļoti sātīgi. Mēs eksperimentējām un izveidojām savu recepti. Pārliecinājāmies, ka štovēti kāposti kopā ar šampinjoniem garšo lieliski. Pievienojām klāt arī ceptus sīpolus, kas rada sātīgumu. Šai receptei izvēlējāmies kāpostu šķirnes ar maigāku garšu," stāsta I.Audziša.

 

Šampinjonus "Dimdiņi" iepērk Latvijā, Straupes pagastā.

 

Pagājušajā nedēļā N.Audzišs kopā ar vēl pieciem pārtikas ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem no Latvijas devās Vidzemes plānošanas reģiona organizētajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Somiju,
Braucienā uzņēmējam bija iespēja tikties ar savas nozares pārstāvjiem, piedalīties pārtikas tirgotāju izstādē, kā arī iegūt jaunus sadarbības partnerus.

 

Arī SIA "Skrīveru saldumi" saldumu ražotāji ir parūpējušies, lai šogad pie patērētājiem nonāktu četri jauni produkti. "Šobrīd strādājam pie jauna iepakojums, lai saldumu cienītajiem varētu piedāvāt greznas saldumu kastes. Katra no tām būs kā mākslas darbs. Šo sēriju veidos piecu produktu veidi, piemēram, marcipāns ar želeju, žāvētu augļu bumbiņas, glazētas ar balto šokolādi, ar rumu, būs kraukšķi un cits,"saka I.Audziša.