Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kartupeļu sacepums

Skaidrīte Bukše

2014. gada 28. februāris 00:00

2
Kartupeļu sacepums

Nomizotus, izvārītus kartupeļus sastampā, pievieno 1/2 paciņu sviesta, nedaudz atdzesē. Sakuļ 4 olas, pierīvē muskatriekstu, melnos piparus un pievieno apmēram 100 g rīvēta siera (cietāka). Visu labi samaisa. Karstumizturīgu trauku vai pannu ar noņemamu malu iesmērē ar eļļu un ieklāj šķiņķi (vītinātu gaļu apmēram 3 iepakojumus). Gaļu liek gar formas malām tā, lai beigās nosegtos kartupeļu masa. Kad gaļa izklāta, liek kartupeļu biezeni, pārliek gaļu un cep cepeškrāsnī 200 grādus temperatūrā apmēram 40 minūtes. Beigās uzkaisa rīvētu sieru un zaļumus.