Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pareizā televizora izvēle - ar ko sākt?

Infinitum 8

2014. gada 3. marts 00:00

1989
Pareizā televizora izvēle - ar ko sākt?

Ja Tu beidzot esi nolēmis iegādāties jaunu televizoru, Tu noteikti būsi pārsteigts par plašo izvēli, kas pieejama mūsdienu TV tirgū. Tāpēc zemāk tekstā ir minēti daži padomi, pēc kā vadīties un kā izvēlēties sev labāko televizora modeli.

Mūsdienās jebkurš ražotājs piedāvā desmitiem dažādu TV modeļu, kas tikai apgrūtina īstā TV izvēli. Tomēr, tiklīdz Tu esi iepazinies ar pamatinformāciju, atklāsies, ka izvēle nav nemaz tik sarežģīta.

TV izmērs
No 19 collu TV modeļiem virtuvei līdz pat 72 collu lieliem televizoriem perfektai izklaidei, tirgū pieejami visa izmēra televizori, kas perfekti iekļausies mājoklī, neatkarīgi no tā cik liels vai mazs tas ir.

Displeja tips
Mūsdienās ir divi galvenie TV displeja veidi, no kuriem izvēlēties: LED un plazmas TV. LED izmanto mazas, gaišas diodes attēla radīšanai. Lai arī LED TV maksā vairāk, tie ir ļoti plāni, vizuāli pievilcīgi un rada asu attēlu ar izteiktām krāsām. Tikmēr plazmas TV izmanto tehnoloģijas, kas televizoru padara biezāku un smagāku, tomēr tie visdziļāk ataino melnās krāsas un rada labāku kontrastu.

TV izšķirtspēja
Visi plāno paneļu televizori var attēlot augstas izšķirtspējas saturu, bet tik un tā būtu nepieciešams pārbaudīt HD atbalstu. Šobrīd plašāk izplatītais standarts ir 1080p. TV, kas atbalsta 720p un 1080i izšķirtspēju joprojām ir labi, bet ne tie labākie. Vislabākais veids televizora izvēlē ir pievērst uzmanību vispārējai attēla kvalitātei.

Skaļruņi
Ja neplānojat pieslēgt savu TV ārējiem skaļruņiem (piem., mājas kinozālei), tad noteikti jāpārliecinās par TV iebūvēto skaļruņu kvalitāti. Protams, iebūvētie skaļruņi nesniegs to pašu skaņas kvalitāti, ko mājas kinozāle, tomēr mazākās telpās ar to pilnīgi pietiks.

Ieejas un online savienojums
Jo jaunāks un sarežģītāks televizora modelis, jo vairāk ieeju un pieslēguma vietu tam būs. Parasti pieejami HDMI porti, bet, ja vēlaties skatīties filmas no ārējās atmiņas, pārbaudiet, vai televizoram ir arī USB porti. Tikmēr, lai izvēlētos savienojumu ar internetu, jāiegādājas atbilstošs TV modelis ar WiFi vai Ethernet portu.

Šie ir daži no pamata ieteikumiem pēc kā vadīties jauna televizora iegādē. Tikmēr pamatīgākai izpētei būtu jāiziet cauri visiem tehniskā raksturojuma lielumiem, TV dizainam, 3D funkciju esamībai u.tml.