Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Minhauzenā” sasniedz lieliskus rezultātus

Evita Brokāne

2011. gada 11. augusts 16:00

2507
“Minhauzenā” sasniedz lieliskus rezultātus

Divas novada komandas ierindojas pirmajā sešiniekā
Pagājušās nedēļas nogalē tepat kaimiņos - Rugāju novadā - notika XIII Latvijas mednieku festivāls "Minhauzens 2011". Uz sacensībām šogad bija pulcējies rekordliels komandu skaits. Sacensībās startēja 81 komanda. No mūsu novada uz festivālu bija devušās četras komandas - mednieku kluba "Litene" komanda, "Jons D", mednieku kluba "Lejasciems" komanda un komanda "LejasciemSS".

Viskuplāk apmeklētais Mednieku festivāls ik gadu notiek ar devīzi "Minhauzens nemelo un uzvar godīgi". Šogad dalībnieki sacentās 13 disciplīnās, turklāt organizatori bija tām izdomājuši īsteni latgaliskus nosaukumus, piemēram, šaušona ar krameneicu, tiemēšana uz acs, mauduošonuos, milnuošanuos uz baļča, striča vilkšana puori pļaņčkai un citas.

 

Šī festivāla mērķis ir būt starp savējiem un izjust mednieku garu - jautrību, draudzību un azartu. Kā atzīst paši dalībnieki - to šajā festivālā var izbaudīt pārpārēm.

 

"Šis "Minhauzens" bija viskuplāk apmeklētais no visiem līdžsinējiem mednieku festivāliem. Un tieši Gulbenes novads, šķiet, bija visplašāk pārstāvētais no visiem novadiem. Mēs, Lejasciema mednieku klubs, pat izveidojām divas komandas," stāsta komandas "LejasciemSS" pārstāvis Jānis Naglis.

 

Galvenais - komandas vērtējums

Vislabāk no mūsu puses medniekiem šogad veicās komandai "LejasciemSS", kura ierindojās 4.vietā. Uzreiz aiz viņiem - 5.vietā - sekoja komanda "Jons D". Mednieku klubs "Lejasciems" izcīnīja 19.vietu, savukārt mednieku klubs "Litene" - ierindojās 31.vietā.

 

Komanda "LejasciemSS" sevi vislabāk apliecināja orientēšanās sacensībās, izcīnot 2.vietu. Komandu šajā disciplīnā pārstāvēja Oskars Zurkovs, Mārtiņš Naglis, Arnis Akmens, Edžus Kalniņš, Sandis Putniņš un Rūdolfs Krēsliņš. Arī cīņā uz baļķa Agrim Krēsliņam izdevās izcīnīt 2.vietu.

 

"Jāpiebilst, ka šajā disciplīnā finālā satikās abas Lejasciema komandas. Šo abu komandu pārstāvji taču ir dzimuši vietā, kur satek divas upes - Tirza un Gauja, ne velti viņi ir labi cīkstoņi uz baļķa. Intriga uzvarētāja noskaidrošanā šajā disciplīnā bija milzīga. Uzvaru izcīnīja Aigars Igaviņš. Mednieku kluba "Lejasciems" komandai šī arī bija vienīgā godalgotā vieta," stāsta J.Naglis.

 

Komanda "Jons D" nepārspēta palika šaušanā ar pneimatisko ieroci. Emīls Kuprovskis šajā disciplīnā uzrādīja absolūti labāko rezultātu. Savukārt orientēšanās sacensībās "Jons D" komanda (Dace Anča, Gerda Sirmā, Ivars Stapāns, Einārs Kuprovskis, Sindija Širaka un Madara Stapāne) izcīnīja 3.vietu.

Litenes medniekiem vislabāk veicās medību zinībās, kur Vilis Naglis izcīnīja 2.vietu, un šaušanā ar karabīni, kur 2.vietu izcīnīja Jānis Sirmbārdis.

 

""Minhauzenā" galvenā nav individuālā cīņa, bet komandas vērtējums. Ja komandai izdevās visās disciplīnās noturēties pirmajā divdesmitniekā, tad bija cerība uz labu vietu. Jāteic, ka šogad rezultāti tiešām ir ļoti labi - prieks, ka divas Gulbenes novada komandas ir pratušas ierindoties sešniekā," saka J.Naglis.

 

Kā mājasdarbu festivālam vajadzējis sagatavot teatrālu uzvedumu "Latgales medību ieroči". To veidojot, komandas bija ieguldījušas daudz darba. Vislabāk tika novērtēts "Jons D" priekšnesums. Uzvedumā bija iesaistīti - Jānis Kuprovskis, Ivars Stapāns, Dainis Skarnelis, Ilgonis Skopāns, Edgars Bikovičs un Jolanta Kuprovska. Komanda izsaka pateicību tērpu darinātājai Santai Kuprovskai.

 

Savukārt 3.vietu mājasdarbā ieguva komanda "LejasciemSS", kur piedalījās Agris Krēsliņš, Diāna Nagle, Inga Nagle, Diāna Berkolde, Elīna Krēsliņa un Juta Gargažina. Komanda saka paldies tērpu darinātājai Margaritai Burkai.