Dzirkstele.lv ARHĪVS

Druvēnieši sacenšas pludiņmakšķerēšanā

Evita Brokāne

2011. gada 10. augusts 17:18

1781
Druvēnieši sacenšas pludiņmakšķerēšanā

Druvienas pagasta ļaudis jau izsenis ir bijuši kaislīgi makšķernieki, par to liecina kolhoza laikā izveidotās daudzās ūdenskrātuves. Pagājušajās brīvdienās vienā no pagasta ūdenskrātuvēm notika pirmais pagasta čempionāts pludiņmakšķerēšanā. Sacensības bija kupli apmeklētas. Labi tajās veicās arī sievietēm. Veiksmīgākās todien bija Jana Laure, Iveta Gjača un Maija Patmalniece. Foto: no personiskā arhīva

Pirmajās pludiņmakšķerēšanas sacensībās Druvienas pagastā piedalījās 17 dalībnieki. Viņus atbalstīja arī kupls līdzjutēju pulks.  

Pagasta sporta darba organizators Juris Gjačs stāsta, ka pēc izlozes ūdenskrātuves saimnieks Uldis Dūrītis dalībniekiem ierādīja izlozētās copes vietas un sacensības varēja sākties. Makšķerniekiem savās izlozētajās vietās bija jāpavada noteiktais sacensību laiks - trīs stundas. Zivis šajā dienā ķērās ļoti labi. Pat pats mazākais makšķernieks - astoņus gadus vecais Atis Valkjuns - noķēra 1 kilogramu zivju. Par sacensību uzvarētāju un čempiona kausa ieguvēju kļuva Sandris Kručens ar 9,35 kilogramus smagu lomu. Otro vietu izcīnīja Aivars Gjačs ar 7,7 kilogramus smagu lomu, bet trešajā vietā ierindojās Andris Balodis ar 4,6 kilogramus smagu lomu. Sieviešu konkurencē pirmajā vietā ierindojās Jana Laure ar 4,075 kilogramus smagu lomu, otro vietu ieņēma Iveta Gjača, trešajā vietā - Maija Patmalniece. Lielāko zivi izvilka Kristaps Priževoits - tā bija 1,1 kilogramu smaga karūsa. Visu dalībnieku izmakšķerēto zivju kopējais svars bija 45,5 kilogrami.

 

Pēc apbalvošanas visi sacensību dalībnieki nobaudīja svaigi gatavotu zivju zupu. Visi bija apmierināti - šis bija jauks un relaksējošs pasākums. J.Gjačs atklāj, ka šādu sacensību rīkošanu ir plānots ieviest kā tradīciju. Organizators saka lielu paldies ūdenskrātuves saimniekiem U.Dūrītim ar kundzi Aldu par viesmīlīgo uzņemšanu un sniegto atbalstu sacensību norisē.