Dzirkstele.lv ARHĪVS

Saskaņieši pagaidām aktīvākie

Diāna Odumiņa

2011. gada 8. augusts 08:17

2314
Saskaņieši pagaidām aktīvākie

Zināms pirmais Saeimas kandidāts no Gulbenes
Centrālajai vēlēšanu komisijai šonedēļ iesniegts pirmais deputātu kandidātu saraksts 11.Saeimas vēlēšanām, kas notiks 17.septembrī. Šo sarakstu iesniegusi politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs". Sarakstā ir 115 deputāta kandidāti kopumā piecos vēlēšanu apgabalos. Starp Vidzemes kandidātiem ir gulbenietis, Gulbenes sporta skolas direktors Normunds Aizpurs (sarakstā - 27.). Pa diviem kandidātiem pārstāv tuvējos Alūksnes un Madonas novadus, starp tiem ir Alūksnes novada deputāts Jānis Nīkrencis (9.). Vidzemē šā saraksta pirmajā trijniekā ir divi rīdzinieks Sergejs Dolgopolivs, Ivans Klementjevs un ogrēnietis Jānis Ādamsons.

N.Aizpurs ar 11. numuru kandidātu sarakstā no šīs pašas partijas startēja arī 10.Saeimas vēlēšanās. Viņš "Dzirkstelei" saka, ka šoreiz iekļūšana Saeimā nav viņa pašmērķis. Drīzāk varētu teikt, ka viņš "Saskaņas centrā" ir atradis savus domubiedrus. N.Aizpurs stāsta, ka pamazām veidojas šī politiskā spēka kodols Gulbenes novadā.  

Izveidota "Saskaņas centra" nodaļa

N.Aizpurs kopā ar diviem citiem "Saskaņas centra" partijas biedriem Arni Začu un Normundu Ratsepu esot nodibinājuši partijas valdi Gulbenes novadā. Valdes locekļi A.Aizpuru apstiprinājuši par "Saskaņas centra" Gulbenes nodaļas vadītāju. Partijas birojs mājvietu atradis Gulbenes viesnīcas telpās.

 

"Šobrīd Gulbenes novadā ir jau deviņi šīs partijas biedri. Esam gatavi uzņemt vēl jaunus biedrus, ja vien cilvēki aktīvi vēlas strādāt Latvijas labā. Gribu kopā pulcina, nevis tos, kas vēlas gūt sev kādu labumu, bet cilvēkus, kam sasāpējusi Latvijas realitāte, cilvēkus, kuri negaida uzslavu, kuri ir gatavi uzklausīt kritiku, pārmetumus un neticamas baumas par sevi. Taču tas viss nedrīkst traucēt mums strādāt, pierādīt savas domas darbos," saka N.Aizpurs.

 

Viņš uzsver, ka visas partijas aktivitātes novadā gan saistībā ar Saeimas vēlēšanām, gan vispār ir saistītas tikai un vienīgi ar personīgo līdzekļu tērēšanu. Nekādu finansējumu no malas neesot ko gaidīt.

 

Katram jāmeklē savi domubiedri politikā

N.Aizpuram ir pieredze arī citās politiskajās partijās, piemēram Zaļo un Zemnieku Savienībā. Taču viņš esot ātri vien vīlies tajā. Toreiz N.Aizpurs esot bijis atvērts diskusijai partijas iekšienē, taču citos nejuta tādu vēlmi.

 

"Es sapratu, ka nevēlos iet kopsolī ar tiem, kuri putinājuši Latvijas valsti. Es to saku par Aivaru Lembergu," saka N.Aizpurs. Tāpēc savus domubiedrus viņš devās meklēt citur. N.Aizpurs saka - tas ir normāli, ja cilvēks savā politiskajā aktivitātē, savā pārliecībā nestāv uz vietas, bet attīstās, meklē un atrod citus cilvēkus, ar kuriem jūt domu kopību.

 

"Šajā partijā man ir iespējas brīvi paust savas domas. Kaut vai kongresā, ko arī esmu darījis! Turklāt šajā partijā ir aicināti iesaistīties visi Latvijā dzīvojošie cilvēki neatkarīgi no tā, ko viņi domā par Latvijas okupāciju. Visiem ir iespēja sūri un grūti strādāt savas valsts labā," saka N.Aizpurs.