Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jau gatavojamies Saeimas vēlēšanām

Diāna Odumiņa

2011. gada 3. augusts 15:00

907
Jau gatavojamies Saeimas vēlēšanām

Gatavojoties Saeimas ārkārtas vēlēšanām, kas notiks 17.septembrī, no jauna jāveido Gulbenes novada 17 vēlēšanu iecirkņu komisijas. To kandidātus novada vēlēšanu komisijai var pieteikt vēl tikai šonedēļ - līdz 5.augusta pulksten 10.00. "Dzirksteli" par to informē Gulbenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vita Kravale.

Viņa skaidro, ka visu 17 novada vēlēšanu iecirkņu komisijas pēc nule aizvadītā referenduma beidza darbu brīdī, kad nodeva sava darba protokolu.  

"Mēs lūdzām Centrālo vēlēšanu komisiju, lai šoreiz ar rīkojumu ļauj turpināt darbu šīm pašām iecirkņu komisijām. Atbilde bija, ka pret to iebilst partijas, jo tās uz Saeimas vēlēšanām iecirkņu komisijās vēlas redzēt savus cilvēkus. Tas varbūt neattiecas uz mums, bet uz Latvijas lielajām pilsētām," skaidro V.Kravale.

 

Centrālās vēlēšanu komisijas noteikusi, ka tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā ir reģistrētajām politiskajām organizācijām (partijām) vai to apvienībām, ne mazāk kā desmit vēlētāju grupai, attiecīgās novada vēlēšanu komisijas loceklim. Katrs no pieteicējiem katrā iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus.

 

Pieteikumu iesniegšanas vieta ir Gulbenes novada domes 202. vai 205.kabinets. Pieteikuma veidlapu var izkopēt no Gulbenes pašvaldības interneta mājas lapas.


Katrā Gulbenes novada vēlēšanu iecirkņa komisijā jāapstiprina septiņus locekļus, kuriem visiem jābūt Latvijas pilsoņiem ar vismaz vispārējo vidējo izglītību un labām latviešu valodas prasmēm.