Dzirkstele.lv ARHĪVS

Stipra saimniecība ar ALTUM finansējumu!

Rihards Grudulis

2014. gada 26. aprīlis 00:00

132
Stipra saimniecība ar ALTUM finansējumu!

Attīstot savu saimniecību, nereti īpašnieki atduras pret naudas jautājumu, kas liedz realizēt iepriekš izstrādātu biznesa plānu un ieceri attīstīt lauksaimniecību augstākā līmenī. Lai veicinātu lauksaimniecības attīstību Latvijā, Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum piedāvā saņemt naudas aizdevumus.

Viens no labākajiem risinājumiem lauksaimniekiem ir Altum realizētā programma Apgrozāmie līdzekļi lauskaimniekiem - -, tā ir iespēja saņemt naudu lauksaimniekiem saimnieciskās darbības attīstīšanai. Šī atbalsta programma ir paredzēta:
- augļu un dārzeņu ražotāju grupām;
- lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām;
- saimnieciskās darbības veicējiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produktu primāro ražošanu.

Ja esi lauksaimnieks un tev ir nepieciešama nauda savas saimniecības stiprināšanai, meklē atbalstu finanšu intitūcijā Altum! Aizdevumu summas lauksaimniekiem ir no EUR 7114 līdz teju EUR 100 000. Savukārt kooperatīvajām sabiedrībām iespējams saņemt aizdevumu līdz pat EUR 2 mlj. Pirms aizdevuma piešķiršanas tiks pārbaudīta aizņēmēja kredītvēsture, ienākumu un izdevumu attiecība, pašreizējā finanšu situācija un tās stāvoklis nākamajam ražošanas ciklam, kā arī vēl citi faktori, ar kuriem par iepazīties mājaslapā altum.lv.

Aizdevuma atmaksas termiņš ir līdz 24 mēnešiem, kur fiksētā aizdevuma procentu likme ir no 4%. Saņemot finansējumu šīs programmas ietvaros, iespējams piesaistīt Lauku Attīstības Fonda garantijas, kura mērķis ir lauku ekonomikas dažādošana, lauku uzņēmēju attīstības un darbības efektivitātes paaugstināšana un jaunu ražotņu izveide. Tādēļ ikkatram lauksaimniekam ir pamatīgs atbalsta plecs darbības uzsākšanai un tās pilnveidei.

Latvijas finanšu institūcijai Altum ir pārstāvniecības daudzos reģionos, tādēļ pēc iespēju izvērtēšanas mājaslapā, droši dodies uz sev tuvāko Altum filiāli vai Attīstības programmu konsultāciju centru pie konsultantiem un noskaidro interesējošos jautājumus par atbalsta programmu apgrozāmie līdzekļi lauksaimniekiem.