Dzirkstele.lv ARHĪVS

Saeimas vēlēšanas: kā vērtēs priekšvēlēšanu aģitācijas likumību?

Diāna Odumiņa

2014. gada 3. septembris 10:57

115
Saeimas vēlēšanas: kā vērtēs priekšvēlēšanu aģitācijas likumību?

Priekšvēlēšanu aģitācijas likumībai Latvijā seko Drošības policija un Korupcijas apkarošanas un novēršanas birojs, uzsver V.Kravale. Taču padomus pašvaldībā partiju pārstāvji prasot nemitīgi. Esot interese par plakātu izvietošanu, pasākumu rīkošanu. Paredzams, ka tradicionālie Bānīša svētki, kas notiks šosestdien, 6.septembrī, kļūs par politiskās pirmsvēlēšanu aģitācijas vietu. Partijas ir sarosījušās un pašlaik intensīvi Gulbenes novada pašvaldībā interesējas par iespējām uzsliet savas teltis svētku norises vietā.

“Ja iespēja tiks dota vienai partijai, tad tāda pati iespēja būs jādod arī jebkurai citai partijai. Visiem ir jābūt vienādām iespējām. Partijām pirms savu telšu sliešanas tas ir jāsaskaņo ar svētku organizatoru. Par savas telts sliešanu partijām arī būs jāmaksā nodeva Stāmerienas pagasta pārvaldei saskaņā ar novada domes saistošajiem noteikumiem par pašvaldības nodevām,” saka V.Kravale.


Stāmerienas pagasta pārvaldes vadītājs Ainārs Brezinskis “Dzirksteli” informē, ka pagaidām saņēmis iesniegumu tikai no parijas “Vienotība” par vēlmi svētkos uzsliet savu telti priekšvēlēšanu reklāmas nolūkā.


“Protams, par to partijai būs jāmaksā saskaņā ar pašvaldības izcenojumiem. Par brīvu viņi varētu tikai stāvēt zem klajas debess un dalīt savus bukletus,” saka A.Brezinskis.