Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mednieki noskaidro precīzākos šāvējus

Evita Brokāne

2014. gada 30. septembris 11:43

12886
Mednieki noskaidro precīzākos šāvējus

Arī šajā gadā Lejasciemā pirms kolektīvo medību sezonas sākuma mednieki pulcējās uz sacensībām “Šauj garām”, kur tika noskaidroti precīzākie šāvēji dažādās disciplīnās.


Mednieki sacentās šaušanā pa skrejošu meža cūku no 35 metru attāluma, šaušanā pa stāvošu meža cūku 50 metru distancē, kā arī šaušanā ar vītņstobra ieroci pa skrejošu alni 100 metru distancē.


Sacensībās šoreiz startēja apmēram 45 dalībnieki. Pārsvarā savas prasmes un arī savus ieročus šajās sacensībās pārbaudīja mūsu novada mednieki, taču ieradušies bija arī ciemiņi no Alūksnes un Madonas puses. Daļa mednieku nestartēja visās trīs disciplīnās, bet gan tikai kādā no tām.


Visās disciplīnās seši labākie šāvēji piedalījās arī finālā. Šaušanā pa skrejošu alni 100 metru distancē uzvaru izcīnīja Vilnis Zvirgzdiņš, aiz sevis atstājot Mundi Žviriņu un Emīlu Kuprovski. Šaušanā pa stāvošu meža cūku 35 metru attālumā precīzākais bija Raivis Kundrāts. 2.vietu ieguva V.Zvirgzdiņš un 3.vietu – E.Kuprovskis. Šaušanā pa skrejošu meža cūku 35 metru attālumā labāko rezultātu uzrādīja Ainārs Kuprovskis, aiz viņa 2.vietā ierindojās astoņus gadus vecais Kārlis Zvirgzdiņš, kurš šāva ar mazkalibra ieroci, 3.vietā – R.Kundrāts.


Sacensībās kopā ar vīriem startēja arī trīs daiļā dzimuma pārstāves – Diāna Nagle, Dita Žviriņa un Juta Gargurne. D.Nagle startēja visās trīs disciplīnās un uzrādīja ļoti labus rezultātus. Gan šaušanā pa skrejošu alni, gan šaušanā pa stāvošu meža cūku viņa ieguva 4.vietu, šaušanā pa skrejošo meža cūku viņai – 9.vieta. Droši cīnījās arī abas pārējās meitenes. Sacensībās startēja arī vairāki jaunieši, kas rādīja labu sniegumu. J.Naglis atzīst, ka sacensības izdevās.

“Visiem bija iespēja pārbaudīt savas prasmes un savus ieročus un tagad tikai jāvēl veiksme dzinējmedībās!” saka J.Naglis.