Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču sacepums

Skaidrīte Bukše

2014. gada 21. novembris 00:00

70
Kabaču sacepums

Vajadzīgs: kabacis, 1 liels burkāns, 1 sīpols, 300 g maltās gaļas, siers.
Kabaci nomizo, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un izņem sēklas, viegli apcep nelielā eļļas daudzumā. Burkānu sarīvē, liek uz pannas un apcep kopā ar sagrieztu sīpolu un ķiploku, beigās pieliek kubiņos sagrieztu papriku. Malto gaļu apcep, pieliek sāli, piparus. Kabača ripas liek cepamtraukā, vidū liek apceptos burkānus, tad malto gaļu un visam pāri sieru. Kad viena kārta pilna, liek virsū otro kārtu. Tomātu pastu sajauc ar buljonu un garšvielām (sāli, piparus), ielej traukā. Cep, kamēr kabači mīksti. Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem. Lai labi garšo!