Dzirkstele.lv ARHĪVS

Makšķerēšanas kartes gadam atkal ir pārdošanā

Inita Savicka

2015. gada 13. janvāris 16:57

225
Makšķerēšanas kartes gadam atkal ir pārdošanā

Pagājušajās nedēļas vidū Gulbenē nevienā tirdzniecības vietā nebija nopērkamas makšķerēšanas kartes gadam.


“Dzirkstele” apstaigāja vairākas tirdzniecības vietas pilsētā, kurās parasti ir iespējams nopirkt makšķerēšanas kartes gadam, bet šajās dienās tās iegādāties nevarēja, kaut gan solīja, ka drīzumā būs. Makšķernieku kartes varēja vien iegādāties, piemēram, Jaungulbenes un Galgauskas pasta nodaļās.


“Dzirkstele” sazinājās ar Latvijas Makšķernieku asociāciju, kur tika paskaidrots, ka atbildīgs par šo lietu ir Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departaments. Savukārt Zivsaimniecības departamentā “Dzirkstelei” skaidroja, ka makšķerēšanas kartēm izplatītājs ir SIA “Leards”. “Kartes ir izgatavotas. Šis uzņēmums tās izplata, savukārt pārdošanas vietas kontaktējas ar “SIA Leards”, skaidro Zivsaimniecības departamentā.


SIA “Leards” pārstāve Renāte Grīsle arī norāda, ka tirdzniecības vietas viņiem pasūta jaunās kartes. “Iespējams, tās bija iztirgotas, un tirdzniecības vietas vienkārši nebija pasūtījušas. Mums nav obligāti viņiem jāpiegādā. Tas ir tirdzniecības vietu pārziņā, viņu interesēs. Mēs nepārbaudām, kur ir vai kur nav šīs kartes. Uzņēmumi paši to regulē,” saka R.Grīsle.


Jau sestdien gan, piemēram, Gulbenes pasta nodaļā, gan “Narvesena” kioskā makšķerēšanas kartes gadam jau varēja iegādāties. “Narvesenā” “Dzirkstele” uzzināja, ka gada sākumā makšķernieku kartes vienkārši ātri bija izpirktas, un nebija piegādātas jaunas.


Makšķerēšanas kartes ir nopērkamas arī internetā.