Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aicina ziedot onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra izveidei

Aicina ziedot onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra izveidei

No 15. janvāra visos Rimi un Supernetto veikalos sākas ziedojumu vākšanas kampaņa onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības Dzīvības koks rehabilitācijas centra Spēka avots izveidei Dignājas muižā, Jēkabpils novadā. Ziedojumu kampaņa ir pirmais solis Rimi Latvia un Dzīvības koks sadarbībā, kuras mērķis ir tuvāko pāris gadu laikā savākt rehabilitācijas centra izveidošanai nepieciešamos 250 000 EUR.

Gandrīz ikviena ģimene Latvijā ir saskārusies ar diagnozi „vēzis”. Tas noteikti nav labākais, ko katrs grib savā dzīvē pieredzēt. Tomēr ir jāatceras, ka dzīve pēc vēža turpinās! Tā ir atšķirīga, jo pats cilvēks mainās, tomēr tā var būt kvalitatīva un pilnvērtīga. Par vēzi mēdz teikt, ka tā ir psihosomatiska saslimšana. Tā atstāj dziļas emocionālas traumas gan pacientā, gan tuviniekos. Lai to pārvarētu, nepieciešama psihosociālā rehabilitācija. Tāpēc Dzīvības koks augstu vērtē Rimi Latvia atbalstu rehabilitācijas centra izveidošanā.

„Tas ir ne tikai atbalsts, bet arī izpratnes veidošana un nostiprināšana, ka dzīve pēc vēža turpinās. Tas ir ļoti svarīgi, īpaši, ja ņemam vērā sabiedrībā valdošās bailes un aizspriedumus pret onkoloģiskām slimībām”, uzsver biedrības valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe.