"Dzīvespriekam": Gatavojam dāvināšanai
Ieprieciniet savus draugus ar pašu gatavotām ēdamām dāvanām - tādu padomu «Dzīvespriekam» reiz deva pavārs Mārtiņš Sirmais. Un esam to ņēmuši vērā. Nav vajadzības pirkt veikalā dārgu dāvanu, kas nenāk no sirds. Var taču pagatavot salātus, kas garšo jubilāram, izcept kūku vai kēksu. Puķu vietā pasniegt augļus šokolādē. Varbūt jubilārs priecājas par tevis gatavotajiem marinētajiem gurķīšiem vai «vīriešu zaptēm». Dāvini to, ko proti vislabāk pagatavot.
Augļi šokolādes glazūrā
Nepieciešams: augļi, šokolāde kausēšanai un šašlika iesmiņi no koka.
Pagatavošana. Šokolādi ūdens peldē izkausē, augļus sadur uz iesmiem un izmērcē šokolādē. Ļauj nedaudz notecēt un liek nožūt, iesmiņus vertikāli sastatot burkā vai vāzē. Glazēšanai piemēroti augļi, kas nav jāmizo, - āboli, bumbieri, zemenes, vīnogas. Var izmantot arī balto šokolādi.
Izveido augļu buķetīti un pasniedz kā puķu pušķi.
Eksotisko augļu kompots
Nepieciešams: plūmes, kivi, bumbieris, ābols, apelsīns, cukura sīrups.
Pagatavošana. Augļus sagriež gabaliņos un kārtām liek burciņā, kamēr tā pilna. Pārlej ar karstu cukura sīrupu, ko gatavo no ūdens un cukura vienādās devās. Puslitra burciņai nepieciešams uzvārīt 100 mililitru ūdens un pievienot 100 gramu cukura.
Dāvanu apsien ar lentīti. Šādi augļi lieliski noder boles pagatavošanai, tādēļ var pasniegt kopā ar pārējām dzēriena sastāvdaļām un recepti, kā tas pagatavojams. Tā kā kompots nav sterilizēts, tas ātri jāizlieto.
Sālsmaize
Nepieciešams. Kukulītis tumšās formas maizes («ķieģelītis»), 500 gramu kefīra, pusglāze cukura, tējkarote sāls, ēdamkarote ķimeņu, 3 glāzes kviešu miltu, paciņa sausā vai 25 grami svaiga rauga.
Pagatavošana. Maizi sagriež gabaliņos, aplej ar kefīru un atstāj uz diennakti, lai izmirkst. Otrā dienā visu rūpīgi samaisa, lai maizes gabaliņi izjūk. Pieliek ķimenes, sāli, cukuru un raugu. Maisa, kamēr raugs un cukurs izšķīst. Tad pieber miltus. Mīca, kamēr vairs nelīp pie rokām. Ja trīs glāzes par maz, jāpievieno vēl. Mīklai jābūt cietai, citādi kukulīši uz pannas izplūdīs. Raudzē apmēram stundu, izveido kukulīšus un cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni no 40 minūtēm līdz stundai (atkarībā no kukulīšu lieluma).
Ierodoties uz sālsmaizi, kukulīti pasniedz kopā ar sāls trauciņu.
Galerta puķe
Nepieciešams: zaļie zirnīši, vārīta ola, marinēti gurķi, vārīta gaļa vai desa, paciņa želatīna.
Pagatavošana. Bļodiņā skaistā zīmējumā sakārto visus produktus. Pāri pārlej želatīnu, kas izkausēts marinādē. To pagatavo no 100 gramiem gurķu marinādes un 100 gramiem ūdens, pievienojot pēc garšas sāli.
Bļodiņas apakšā no krāsainā kartona pielīmē puķes kātiņu ar lapu.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"