Dzirkstele.lv ARHĪVS

Renāte: sāļā torte man bija liels izaicinājums

Inita Savicka

2015. gada 30. jūnijs 00:00

11
Renāte: sāļā torte man bija liels izaicinājums

Renāte Kalniņa no Tirzas piedalījās Vidzemes reģiona konkursā “Siera un maizes svētku sāļā torte”. Viņa ar savu torti “Gulbis zaļumos” ieguva 7.vietu. Par to informē biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
R.Kalniņa, kura ar toršu cepšanu aizraujas jau no 11 gadu vecuma un ir piedalījusies ne vienā vien konkursā, pirmo reizi pieņēmusi izaicinājumu cept arī sāļo torti. “Tas man patiešām bija liels izaicinājums. Torte tapa aptuveni četru stundu laikā. Kā kombinēt visas sastāvdaļas, no kurām gatavoju torti, domāju pati, un tas nebija viegls uzdevums. Ja vēlreiz gatavotu šādu torti, tad zinu, kas un kā būtu jādara citādāk, jo nepilnības bija, kuras būtu jālabo, bet kopumā doma bija laba,” stāsta R.Kalniņa.
Tortes sastāvā obligāti bija jāizmanto Latvijā ražots siers un cepta maize, un tortei bija jābūt veidotai no vairākām maizes kārtām.
Savu torti R.Kalniņa gatavoja gulbja formā, tādēļ, ka pati nāk no Gulbenes, līdz ar to vēlējusies konkursā parādīt savu saistību ar Gulbeni un gulbi. Tortes formu novērtējuši svētku apmeklētāji. “Saņēmu  labas atsauksmes tieši par tortes noformējumu,” atceras R.Kalniņa.
Jauniete stāsta, ka jebkuras tortes cepšana ir darbietilpīgs process, bet viņai patīk to darīt. Visvairāk tomēr patīk cept saldās tortes, proti, tādas, kuras jau ir ceptas ne reizi vien. Tajā pašā laikā Renāte nenoliedz, ka labprāt izmēģina arī jaunas receptes. Arī turpmāk viņa labprāt piedalīsies konkursos, kuros jāgatavo torte. Viņai nav svarīga iegūtā vieta konkursā, bet gan pats process, atsauksmes un novērtējums. “Tā ir laba sajūta, ja dzirdu labas atsauksmes,” atzīst R.Kalniņa, kuras darba vieta ir picērija Rīgā. Viņa ir mācījusies Tirzas pamatskolā un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Renāti interesē ne tikai kūku cepšana un konditoreja, bet arī dejas, mūzika, ceļošana, māksla un ģitārspēle.