Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mednieku ziemas sporta svētki Lejasciemā

Evita Brokāne

2011. gada 2. marts 17:26

2102
Mednieku ziemas sporta svētki Lejasciemā

Lejasciemā pagājušajā sestdienā notika mednieku ziemas sporta svētki "Pa lapsas pēdām". Sacensību galvenais atzinums - šādi sporta svētki noteikti ir jārīko arī turpmāk.

Šādas sacensības tika rīkotas pirmo reizi. To mērķis bija ne tikai pasportot un atpūsties, bet arī veicināt sporta attīstību novadā un pagastā, kā arī popularizēt sporta aktivitātes, veselīgu dzīvesveidu, emocionālu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu brīvā dabā ģimenes, draugu un kolēģu lokā.  

Sacensību dalībniekiem bija jārāda savas slēpošanas prasmes, divos kontrolpunktos jādemonstrē medību zināšanas, katrā kontrolpunktā atbildot uz desmit jautājumiem, kā arī jāpiedalās šaušanā gan pa skrejošu zaķi, gan arī pa stāvošu mērķi. Visu sacensību disciplīnu rezultāti tika summēti un uzvarētāji tika noteikti pēc kopvērtējuma rezultātiem. Dalībnieki tika vērtēti individuāli.

 

Uzvaras laurus sacensībās plūca vecmeistars Vilnis Zvirgzdiņš, 2.vietā ierindojās Matīss Gabdulļins un 3.vietā - Mārtiņš Naglis. Viens no sacensību organizatoriem Jānis Naglis saka: "Man bija liels prieks, ka sacensībās piedalījās arī viena daiļā dzimuma pārstāve - Jolanta Kuprovska - un vīru konkurencē guva labus panākumus."

 

Sacensību dalībniekiem pēc starta bija iespēja sasildīties ar karstu tēju un uz ugunskura ceptām desiņām.

 

"Dalībniekiem patika šīs sacensības. Medniekiem parasti sacensības notiek vasarā vai rudenī, nolēmām, ka arī ziemā ir vajadzīgs pasportot. Pirms daudziem gadiem šādas sacensības ziemā jau tika rīkotas, taču tad tika atstātas novārtā - tagad nolēmām tās atjaunot un plānojam ieviest kā tradīciju," saka J.Naglis.

 

"Ja laiks nebūtu bijis auksts, dalībnieku droši vien būtu bijis daudz vairāk. Mēs jau tāpat sacensības pārcēlām uz nedēļu, taču arī piektdienas vakarā vēl bija mīnus 20 grādi un vairāki dalībnieki zvanīja un atteica savu dalību aukstā laika dēļ, taču, par laimi, mums izdevās sarunāt ar augstākiem spēkiem, ka sestdien bija vairs tikai mīnus 10 grādi un bija ļoti patīkams laiks, tādēļ visi tie, kas bija atbraukuši uz sacensībām, to nenožēloja. Mēs abi ar otru sacensību organizatoru Ģirtu Prinduli uzskatām, ka sacensības bija tiešām izdevušās," saka J.Naglis.