Dzirkstele.lv ARHĪVS

Medniekus aicina uz sacensībām

Evita Brokāne

2015. gada 24. septembris 16:33

342
Medniekus aicina uz sacensībām

Arī šajā gadā, tuvojoties dzinēju medību sezonai, novada mednieki tiek aicināti 26.septembrī pulcēties Lejasciema šautuvē, kur notiks tradicionālās sacensības “Šauj garām”.

Dalībnieki sacensībās tiks vērtēti individuālajā konkurencē trīs disciplīnās. Mednieki sacentīsies šaušanā pa skrejošu meža cūku ar gludstobra vai vītņstobra ieroci no 35 metru attāluma. Otrajā disciplīnā tiks vērtēta šaušana ar vītņstobra ieroci no 100 metru attāluma pa skrejošā aļņa mērķi. Trešā disciplīna būs šaušana pa stāvošu meža cūku ar gludstobra vai vītņstobra ieroci no 50 metru attāluma. Katrā disciplīnā seši labākie šāvēji sacentīsies finālā.

Sacensībām varēs pieteikties sacensību dienā no pulksten 8.30 līdz 9.30. Sacensību sākums paredzēts pulksten 9.45. Precīzākie trīs šāvēji katrā disciplīnā tiks apbalvoti ar diplomiem un piemiņas balvām.

Sacensību galvenais tiesnesis Jānis Naglis aicina medniekus būt aktīviem un piedalīties šajās sacensībās, lai pārbaudītu ieročus un arī savas prasmes šaušanā. Sīkāku informāciju par sacensībām var iegūt, zvanot pa tālruni 26427273 J.Naglim vai arī mājas lapā “www.sasa.lv”.