Dzirkstele.lv ARHĪVS

Iekļūst “Kūku karu” finālā

Monta Zelča

2015. gada 15. oktobris 00:00

137
Iekļūst “Kūku karu” finālā

Kopš septembra sākuma desmit nedēļu garumā norisinās LTV1 šovs, kurā par labākās kūkas titulu cīnās cepējas no visas Latvijas. Pagājušās nedēļas raidījumā piedalījās trīs kūku cepējas no Gulbenes – Anda Lūse, kas ar kūku cepšanu nodarbojas vairāk nekā 30 gadus, Inga Grīsle, kuras mīļākā ir mājas kūka ar skaisti dzeltenu krēmu, un Inese Veismane, kas ar kūku cepšanu kā biznesu sāka nodarboties apmēram pirms četriem gadiem. Ik nedēļu divi eksperti – kūku cepēja Ilze Briede un maiznieks Normunds Skauģis - novērtē kūku cepēju sniegumu. Šova dalībniecēm ir uzdevums izcept kūku atbilstoši noteiktam gadījumam ar konkrētu viesu skaitu un budžetu. Gulbenietēm bija uzdevums izcept kāzu kūku. No trim pretendentēm par labāko tika atzīta kūku bodes “Gardums” vadītājas un īpašniece Inese Veismanes ceptā kūka, kas iekļuva finālā, kuru LTV1 varēs skatīties 18.novembrī. Finālistes cīnīsies par veikala “Elvi” naudas balvu 1000 eiro apmērā. 
I.Veismane stāsta, ka šāda veida konkursā piedalījusies pirmo reizi. Organizatori  uzrunājuši, un viņa piekritusi dalībai šovā. Bija zvans no organizatoriem, un nākamajā dienā jau notika filmēšana. Inese cepa kūku, kas ir kūku bodes “Gardums” piedāvājuma klāstā. Tā bija kūka divās kārtās, viena no kārtām bija brūnā – ar rozīnēm, otra – gaišā ar riekstiem, starp kārtām bija biezpiena krēms ar putukrējumu. Kūka garnēta ar smalkiem krēma dekoriem un rozēm, lapiņām. 
Vaicāta, kāpēc izvēlējās gatavot tieši šādu kūku, Inese uzsver, ka pieturas pie pārbaudītām vērtībām un lai kūka ir no dabiskām izejvielām. “Pēc izskata cukura mastikas kūkas ir efektīgas, bet pēc garšas ne tik labas. Daļai cilvēku varbūt izskats ir svarīgāks par garšu, tomēr vidējam latvietim nozīmīga ir garša. Ņēmu vērā, lai kūka būtu gan vizuāli baudāma, gan garšīga. Esmu iesākusi kūkas cept savā stilā un konkursam neko speciāli netaisīju. Tam neatlika arī laika,” stāsta I.Veismane.