Dzirkstele.lv ARHĪVS

"Tranzīta" solists Ralfs gatavo kūku "a la Es nevaru būt balts"

Tamāra Ulase

2016. gada 28. janvāris 10:06

6245
"Tranzīta" solists Ralfs gatavo kūku "a la Es nevaru būt balts"

Grupas „Tranzīts” solists Ralfs Rubenis pavāršovā "La Dolce Vita. Ar Roberto" visus pārsteidza ar savām konditora prasmēm, gatavodams iemīļoto šokolādes biezpiena kūku. "„Tranzīta” populārākais hīts ir dziesma „Es nevaru būt balts”, un arī Ralfa kūka bija visnotaļ līdzīga – gaišās kārtas slēpās kūkas viducī, bet tai visapkārt – brūnā šokolādes masa," stāstīts "La Dolce Vita. Ar Roberto" facebook.com profilā. Viņi atklāj arī tortes recepti. Lūk, tā!

NEPIECIEŠAMS:

- 300 g jeb 2 paciņas vājpiena biezpiena;
- 150 g jeb nepilna paciņa sviesta;
- 150 g miltu;
- 150 g cukura;
- 4 olas;
- Tumšā šokolāde, vismaz 70%;
- 1 paciņa vanilīna cukura;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- Šķipsniņa sāls;
- 300 g saldētu upeņu vai ķiršu.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Bļodā saputo divas olas ar divarpus karotēm cukura, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Pielej klāt izkausēto šokolādi un sviestu un turpina putot. Pieber miltus, tējkaroti cepamā pulvera, puto.

Citā bļodā biezpienam pievieno 100 g cukura (piecas ar pusi karotes), 2 olas un saputo.

Tortes formu ieziež ar sviestu un liek kārtās – vienu plānu kārtiņu brūnās masas, tad balto biezpiena kārtu, tai uzber nedaudz upeņu vai ķiršu, un turpina ar kārtām – brūno, balto, ogas, un augšējā kārta atkal ir brūnā šokolādes masa.

Cep 180 grādos 40 minūtes.