Dzirkstele.lv ARHĪVS

Alūksnē tomēr viss notika

Mārīte Dzene

2010. gada 27. oktobris 16:21

1434
Alūksnē tomēr viss notika

Naktī pirms spiningošanas sacensībām Alūksnes ezerā tāpat kā visā Latvijā plosījās brāzmains vējš Tomēr tas pagājušajā sestdienā nebija kavējis 72 komandas sacensties par "Honda Marine kausu 2010". Tiesa, uz lieliem lomiem cerību bija maz. Vairāk foto šeit.

"Bija pamatotas bažas, ka neviens vispār neko nenoķers. Tomēr kaut kas ķērās ap pulksten 9.00 un apmēram 14.30. kad jau bijā jābrauc malā. Piektdienas vētra visu sabojāja. Kāpēc "Honda Marine kausa" izcīņa tika rīkota Alūksnes ezerā? Tāpēc, ka iepriekšējās tās rīkotajās sacensībās Daugavā rezultāti bija vēl sliktāki - apmēram 200 dalībnieki izmakšķerēja tikai divas zivis," stāsta sacensību dalībnieku tiesnesis Jānis Sniķeris.


Arī sacensību galvenais tiesnesis Aigars Auzers atzīst, ka laika apstākļus nekad nevar paredzēt. Šoreiz tie noteica gan sacensību norisi, gan rezultātus.

 

"Vienu brīdi radās pat jautājums, vai sestdien vispār rīkot sacensības, jo solīja lielu vēju. Tomēr viss notika. Gan Alūksnes spiningotāji, gan sacensību dalībnieki no citām vietām atzīst, ka šādā vējā, kas turklāt ir ilgstoši, ezera ūdens tiek sakults. Tas kļūst duļķains, tāpēc zivju aktivitāte krietni samazinās. Tomēr ieskaitē loms bija 16 komandām, tas nebūt nav slikti. Ir noķerts arī viens otrs skaists zandarts, tāpēc var vērtēt, ka viss ir normāli," spriež A.Auzers.

Viņš uzskata, ka ne tikai vērtīgās balvas veiksmīgākajiem, bet arī sacensību labā slava - tās ir godīgas, pulcē tik daudz dalībnieku ne tikai no Alūksnes un Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas. Šoreiz pirmo vietu un "Honda Marine" kausu, kā arī galveno balvu - laivu 3M un benzīna motoru ar 5 zirgspēku jaudu - ieguva komanda "Rolands" ar smagāko lomu - 5,640 kilogramiem plēsīgo zivju. Diemžēl sacensību galvenais tiesnesis nevarēja pateikt, no kurienes ir veiksminieki. Par otro vietu priecājas alūksniešu komanda "Jenoti", kuras loms svēra 3,310 kilogramus. Trešā vieta - lietuviešu komandai "TaramBaram" ar 2,880 kilogramu smagu lomu.


Savukārt alūksnieši izvilkuši lielāko līdaku (4,660 kg), asari (1,160 kg) un zandartu (4,680 kg).