Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sāk skaitīt vēlētāju balsis

Diāna Odumiņa

2010. gada 2. oktobris 21:27

1799
Sāk skaitīt vēlētāju balsis

Pulksten 20.00, kad tika slēgti vēlēšanu iecirkņi, Gulbenes novadā bija nobalsojuši 10166 pilsoņi jeb 52,41 procents. Pašlaik aiz slēgtajām durvīm intensīvi strādā visas 17 novada vēlēšanu komisijas, skaitot balsis, atšķirojot derīgās vēlēšanu zīmes no tukšajām aploksnēm (protesta balsojums) un citiem nesaprotamiem balsojumiem (piemēram, vairākas vēlēšanu zīmes aploksnē, vēlēšanu zīmes bez aploksnēm).

Gulbenes vēlēšanu iecirknī, kā novēroja „Dzirkstele", pēc durvju slēgšanas pēdējais nobalsojušais vēlētājs bija aptuveni 25 gadus vecs vīrietis caurās biksēs, no kurām spraucās ārā kaili ceļgali. Kad iecirknis jau bija slēgts aptuveni 15 minūtes, stiklotās durvis vēl nepacietīgi raustīja un centās atvērt kāda aptuveni 20 gadus veca jauniete - novēlojusies vēlētāja. Viņa vairs netika ielaista.
Kā noskaidroja „Dzirkstele", Gulbenē iespēju balsot mājās, slimnīcā, veco ļaužu mājās bija pieteikuši izmantot 97 cilvēki, no tiem nobalsoja 96, 1 atteicās balsot.


Līdz pulksten 21.00, kamēr iecirknī uzturējās „Dzirksteles" korespondenti, uz atsevišķa galda pamazām krājās prāva tukšo aplokšņu kaudze. Savukārt uz lielā galda komisija šķiroja vēlēšanu zīmes, kas izņemtas no aploksnēm. Iztukšotās aploksnes tika mestas zemē. Pat tikai pavirši uzmetot acis uz vēlēšanu zīmju šķirošanas procesu, ir nojaušams, ka, visticamāk, Gulbenē šajās vēlēšanās līderi ir „Vienotība", „Saskaņas centrs" un Zaļo un Zemnieku sabienība.