Dzirkstele.lv ARHĪVS

Vēlēšanu iecirkņi durvis vērs 22.septembrī

Evita Brokāne

2010. gada 8. septembris 08:32

1085
Vēlēšanu iecirkņi durvis vērs 22.septembrī

Novada vēlēšanu iecirkņos būs vienots darba laiks
Gulbenes novada vēlēšanu komisija pirmdien noteica darba laiku 17 vēlēšanu iecirkņos, kas darbosies mūsu novadā, gatavojoties 10.Saeimas vēlēšanām 2.oktobrī.

Vēlēšanu iecirkņi darbu sāks desmit dienas pirms vēlēšanām - 22.septembrī. Gulbenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vita Kravale informē, ka visos vēlēšanu iecirkņos mūsu novadā pirms 10.Saeimas vēlēšanām būs vienots darba laiks.

 

22.septembrī iecirkņi strādās no pulksten 9.00 līdz 13.00, 23.septembrī - no pulksten 14.00 līdz 18.00, 24.septembrī - no pulksten 9.00 līdz 13.00, 25. un 26.septembrī - no pulksten 8.00 līdz 12.00, 27.septembrī - no pulksten 14.00 līdz 18.00, 28. un 29.septembrī - no pulksten 9.00 līdz 13.00, 30.septembrī - no pulksten 14.00 līdz 18.00, savukārt 1.oktobrī - no pulksten 9.00 līdz 13.00. Vēlēšanu dienā - 2.oktobrī, sestdienā, - vēlēšanu iecirkņu darba laiks būs no pulksten 7.00 līdz 20.00.

 

V.Kravale norāda, ka vēlēšanu iecirkņu darba laiks būs izvietots arī novada domes mājas lapā, kā arī pie vēlēšanu iecirkņiem.

 

Pieejama informācija par vēlēšanām

Priekšvēlēšanu laikā vēlēšanu iecirkņos iedzīvotāji varēs iepazīties ar partiju priekšvēlēšanu programmām, Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstiem un Saeimas vēlēšanu likumā norādītajām ziņām par deputātu kandidātiem. Būs pieejama arī informācija par balsošanas kārtību, kā arī likumi un instrukcijas.

 

Vēlēšanu iecirkņos šajā laikā varēs pieteikt arī balsošanu vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā. Iepriekšējās balsošanas šoreiz nebūs.

 

Iecirkņi atradīsies ierastajās vietās

Vēlēšanu iecirkņi mūsu novadā atradīsies jau ierastajās vietās - Beļavas pagasta pārvaldē Ozolkalnā un Beļavā, Daukstu pagasta pārvaldē, Druvienas pagasta kultūras namā, Galgauskas pagasta pārvaldē, Jaungulbenes pagasta pārvaldē, Lejasciema pagasta kultūras namā, Litenes pagasta tautas namā, Lizuma pagastmājā, Līgo pagasta kultūras namā, Rankas pagasta kultūras namā, Stāmerienas pagasta pārvaldē, Kalnienas tautas namā, Stradu pagasta pārvaldē, Stāķu pamatskolā, Tirzas pagasta kultūras namā, kā arī Gulbenes kultūras centrā. Lai arī joprojām vēl rit kultūras centra rekonstrukcijas darbi, vēlēšanu iecirknis uz citu vietu netiks pārcelts."

 

"Kopā ar kultūras centra direktoru Egonu Kliesmetu un Gulbenes vēlēšanu iecirkņa komisijas vadītāju Maiju Stradi dosimies aplūkot, kur labāk izvietot vēlēšanu iecirkni," norāda V.Kravale.

 

Darbojas uzziņu tālrunis

Atgādinām, ka šobrīd jau darbojas Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālrunis 67715000. Piezvanot uz šo numuru, ikviens var saņemt atbildes uz jautājumiem par 10.Saeimas vēlēšanu kārtību, vēlēšanu iecirkņiem un to darba laiku. Uzziņu tālrunis darbosies 24 stundas diennaktī, arī brīvdienās.

 

Balsot var pēc izvēles jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši 18 gadu vecumu, izņemot pilsoņus, kuri likumā paredzētajā kārtībā ir atzīti par rīcībnespējīgiem.