Kā dažādot svētku galdu Lieldienās

Lieldienās olas
var dabīgā veidā nokrāsot visdažādākajos toņos, izmantojot
galda etiķi un dažādus augus – arī garšvielas. Tāpat šo
svētku ēdienkartē noteikti ir iekļaujams kāds olu ēdiens,
bet iederas arī dažādi salāti, deserti un konditorijas
izstrādājumi, kā arī garajās brīvdienās vērts pagatavot kādu
sātīgu gaļas pamatēdienu, tā AS Santa Maria mārketinga
vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.
“Olu
krāsošana ir populāra gandrīz katrā ģimenē, īpaši, ja tajā aug
bērni, bet tradicionālo sīpola mizu novārījumu vai veikalā
nopērkamas pārtikas krāsvielas var aizstāt ar krāsu
maisījumiem, ko iegūst no galda etiķa un bagātīga garšvielu
klāsta. Šāds olu krāsošanas veids būs laikietilpīgāks, jo
izvārītajām olām dabīgajā krāsvielu ūdenī, kas sajaukts ar
galda etiķi, vēlams pastāvēt 6 - 8 stundas, toties olu iegūto
toņu gamma būs pārsteidzoša.
Ar tādām lepni var pārsteigt ciemiņus un piedalīties jebkurā
Lieldienu olu kaujā! Tik krāsainas un raibas olas var arī
iztikt bez cita veida dekoriem, jo pašas par sevi izskatīsies
skaisti. Ja ir vēlme, Lieldienu galda dekorēšanai var izmantot
diedzētu zāli, sūnas, plaucētus bērza zariņus, pavasarīgus
ziedus,” svētkos būt radošiem aicina AS Santa Maria mārketinga vadītāja
Baltijas valstīs Inga Auziņa.
6 garšvielas, ar kurām dabīgi krāsot olas
Malta paprika - gaiši brūnas olas
Karijs – dzeltenas olas
Safrāns – saulaini dzeltenas olas
Kurkums – dažādu toņu dzeltenas olas
Persilāde – gaiši zaļas olas
Čili – sarkanbrūnas olas
Lieldienās galdā ne tikai olas, bet arī deserti un sātīgi gaļas ēdieni
Ar Lieldienām saistās ne mazums ticējumu, un olas esot jāēd, lai būtu veseli. Kad pirmās olas apēstas, tad pārējās sasistās var izmantot kādam gardam olu ēdienam, piemēram, pildītām olām, salātiem.
Turklāt jāatceras arī par sāls šķipsniņu, citādi būšot visu gadu jāmelo. Garšas dažādošanai šeit var izmantot aromātisko, akmens vai ķiploku sāli.
Daudzas saimnieces cenšas, lai Lieldienu galdam tiktu izvēlēti apaļas formas ēdieni, lai tie būtu iespējami raibi un krāsaini, jo pavasaris līdz ar Lieldienām mūsu izjūtās faktiski ir klāt.
Labi, ja svētku galds tiek papildināts ar dažādiem svaigiem salātiem un citiem veselīgiem zaļumiem, diedzētiem asniem.
Der pagatavot arī kādu sātīgu gaļas vai zivju ēdienu, zupu, desertu, izcept iemīļoto kūku, jo brīvdienās ar olu ēšanu vien iztikt nebūtu īpaši veselīgi.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"