Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes pilsētas svētkos aicina izzināt uzņēmēju pieredzi ES investīciju un fondu piesaistē

Gulbenes pilsētas svētkos aicina izzināt uzņēmēju pieredzi ES investīciju un fondu piesaistē

Sestdien, 28. jūlijā, Gulbenes pilsētas svētku laikā kampaņas #investEU informatīvajā teltī pie pašvaldības domes ēkas ikviens interesents varēs uzzināt par Eiropas Savienības sniegtajām investīciju un fondu iespējām, iepazīstot Latvijas uzņēmēju pieredzi ES finansējuma saņemšanā un izmantošanā.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 ikviens varēs saņemt informāciju, kādus ES atbalsta līdzekļus uzņēmēji Latvijā ir izmantojuši un kādas ES atbalsta programmas ir pieejamas, kā arī uzzināt par finansējumu uzņēmumu izaugsmei pēc 2020. gada. Visas dienas garumā katras stundas sākumā informatīvajā teltī sāksies aizraujoša viktorīna “Eiropas investors”, kurā ikviens varēs pārbaudīt savu erudīciju par ES atbalsta iespējām, sacenšoties individuāli vai komandā. “Eiropas investora” titula ieguvēji saņems kampaņas #investEU vēstnešu balvas, kas ražotas uzņēmumos, kuri ir izmantojuši ES palīdzību.


Informatīvās telts apmeklētāji varēs piedalīties ne tikai viktorīnā, bet arī interaktīvā spēlē, iepazīstot ar ES atbalstu Latvijā tapušas preces un pakalpojumus. Šeit varēs iepazīties ar uzņēmēju pieredzes stāstiem, uzzināt, kāds ir bijis viņu ceļš no dzīvotspējīgas biznesa idejas līdz tās ieviešanai dzīvē un uzņēmējdarbības uzplaukumam. Te varēs iepazīt realizētos projektus: dažādu pārtikas produktu ražošana, dizaina priekšmetu izveidošana, inovatīvu un radošu stratēģisko spēļu, izzinošu bērnu grāmatu izveide, jaunas ražotnes uzcelšana, esošās infrastruktūras attīstība un jaunu tehnoloģiju izmantošana. Gan lieliem, gan maziem būs iespēja izgaršot, izpētīt un piedalīties interaktīvajā spēlē, iegūstot balvās ar ES atbalstu Latvijā radītas preces.


Par informatīvo kampaņu #investEU


Informatīvo kampaņu par ES investīcijām organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Tās mērķis ir uzsvērt ES investīciju un fondu piedāvājumu dažāda lieluma, darbības profilu un attīstības stadiju uzņēmumiem, produktiem un zīmoliem.


Kampaņas #investEU laikā informatīvie un pieredzes apmaiņas pasākumi notiek

etrās Latvijas pilsētās. Pirmais pasākums notika 14. jūlijā Tukumā Rožu svētkos, 20. jūlijā uzņēmēji viesojās Kuldīgā, savukārt 28. jūlijā dosies uz Gulbeni, bet 4. augustā – uz Rēzekni.


Informatīvās kampaņas #investEU vēstneši šogad ir graudaugu brokastu pārslu ražotājs MILZU!, vides apsaimniekošanas uzņēmums CLEAN R, dizaina priekšmetu un gaismas burtu ražotājs PIKU, kā arī uzkodu ražotājs JERSIKAS ČIPSI. Šo uzņēmumu, kuri veiksmīgi izmantojuši ES atbalstu savu ideju īstenošanā, dalību kampaņā papildina arī Dabas Dots DZERAMAIS, spēles BRAIN GAMES, grāmatu sērija bērniem KUR RODAS, kā arī Latvijā grauzdēta kafija ROCKET BEAN ROASTERY.


*Pasākumu laikā fotografēs un filmēs. Foto un video materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.