Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Tautas Panorāma” pirms Saeimas vēlēšanām atkal uzklausīs iedzīvotājus visos Latvijas novados

“Tautas Panorāma” pirms Saeimas vēlēšanām atkal uzklausīs iedzīvotājus visos Latvijas novados

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests, gatavojoties oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, dosies uz visiem Latvijas novadiem un lielajām pilsētām, lai noskaidrotu, kāds ir iedzīvotāju noskaņojums pirms vēlēšanām, un uzzinātu, kas tiek gaidīts no nākamās Saeimas un kādas problēmas tai būtu jārisina. “Tautas Panorāma” šogad norisināsies no 7. augusta līdz 29. septembrim. Pirmajā nedēļā žurnālisti dosies uz Ludzu, Gulbeni, Baltinavu, Kārsavu, Balviem, Ciblu, Rugājiem, Alūksni, Rucavu, Viļaku, Priekuli, Grobiņu, Api un Nīcu.

“Kad pagājušajā gadā devāmies uz novadiem pirms pašvaldību vēlēšanām, cilvēki teica – brauciet pie mums arī uz Saeimas vēlēšanām, mēs jūs gaidīsim! Un mēs to darīsim! Mēs atkal būsim katrā Latvijas novadā! Šis ir sabiedriskās televīzijas lielākais vēlēšanu laika projekts un mēs gribam uzklausīt tautas viedokli par politiķiem, kā arī par to, kas ir labs un kas ir nekavējoties jāmaina mūsu valstī,” par “Tautas Panorāmas” plāniem stāsta LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne, “mēs ceram, ka arī politiķi ieklausīsies iedzīvotāju sacītajā un risinās sasāpējušās  problēmas!

Pērn “Tautas Panorāma” noritēja pirmo reizi un LTV Ziņu dienests sadarbībā ar Latvijas Sabiedrisko mediju ziņu portālu LSM.lv īstenoja grandiozu projektu, kas izsauca plašu rezonansi. Iedzīvotāji jau tad vēlējās ne vien pastāstīt par problēmām, kas sasāpējušas viņu novadā, bet arī par problēmām, ko izjūt valsts līmenī, tādēļ šogad LTV Ziņu dienesta žurnālisti atkal dosies uz visiem Latvijas novadiem. Tāpat LSM.lv piedāvās apjomīgu un vēl nebijušu unikālo saturu – faktu pārbaudi pēc debatēm, kurā pārbaudīs politiķu apgalvojumu patiesumu, Latviju skaitļos – valsts salīdzinājumu ar citām Eiropas valstīm, pētījumos balstītu testu, kas ļaus vēlētājam uzzināt, kuras partijas pozīcijas dažādos jautājumos sakrīt ar viņa nostāju, un citas rubrikas. Septembrī un oktobrī LTV Ziņu dienests organizēs līderu un premjera amata kandidātu debates. Šobrīd notiek aktīva sadarbība ar diasporas sabiedriskajām organizācijām, lai pirmo reizi sarīkotu politiskās debates Lielbritānijā, par jautājumiem, kas skar ārzemēs dzīvojošos latviešus.

“Tautas Panorāmā” paustajiem iedzīvotāju viedokļiem katru dienu, sākot no 8. augusta, būs iespējams sekot līdzi īsos apskatos no iepriekšējās dienas izbraukumiem katru dienu ap plkst. 14.00, LTV1, kā arī Nakts ziņās; apskati būs atrodami arī LSM.lv.

“Tautas Panorāma” sāksies 7. augustā, plkst. 18.00 Ludzā, kur pie Saules pulksteņa būs satiekams Dāvis Valdnieks, savukārt Gulbenē plkst. 18.00 pie pulksteņa iedzīvotāji varēs sastapt Ingu Šņori. 8. augustā Dāvis Valdnieks plkst. 17.00 būs sastopams Baltinavas tirgus laukumā, bet plkst. 19.00 Kārsavā – skolas stadionā. Inga Šņore satiks Balvu novada iedzīvotājus plkst. 18.00 pie strūklakas. 9. augustā Dāvis Valdnieks plkst. 18.00 būs pie Ciblas pagasta pārvaldes, bet Inga Šņore plkst. 18.00 pie Rugāju bibliotēkas.

10. augustā uz Alūksni dosies Odita Krenberga, kura plkst. 18.00 tiksies ar alūksniešiem pie lielā veikala “Maxima”, bet Anete Bērtule plkst. 18.00 uz sarunām laukumā pie autobusa pieturas aicinās rucaviešus. 11. augustā, plkst. 16.00 Odita Krenberga pie autoostas gaidīs Viļakas novada iedzīvotājus. Tajā pašā dienā Anete Bērtule plkst. 16.00 viesosies Priekulē, kur būs sastopama Tirdzniecības laukumā, bet jau plkst. 18.00 būs Grobiņā un gaidīs iedzīvotājus pie veikala “Top”. 12. augustā, plkst. 16.00 Odita Krenberga tiksies ar Apes novada iedzīvotājiem laukumā pie veikala “Top”, bet Anete Bērtule plkst. 16.00 gaidīs Nīcas novada iedzīvotājus pie tūrisma informācijas centra.

Līdz 6. oktobrim LTV Ziņu dienests nodrošinās daudzveidīgu saturu, kas palīdzēs izvēlēties nākotni. “Protams, ar “Tautas Panorāmu” nekas nebeidzas – būs arī premjera amata kandidātu debates un diskusijas ar visiem politiskajiem spēkiem, kas piedalīsies vēlēšanās. Būs arī īpašs saturs sociālajiem tīkliem, Vēlēšanu nakts un daudz kas cits. Vēlētājiem piedāvāsim daudz informācijas visās mūsu platformās, lai varam vēlēt gudri un atbildīgi,” uzsver Iveta. Īpašs jaunums būs arī diskusija ārpus Latvijas. “Aktīvi strādājam, lai izdotos noorganizēt diskusiju mūsu diasporai – politiķu debates Lielbritānijā. Ceru, ka politiķi uz tām ieradīsies un konstruktīvi atbildēs uz mūsu žurnālistu un mūsu cilvēku, kuri dzīvo ārpus Latvijas, jautājumiem,” atzīst Iveta.

Sekot līdzi “Tautas Panorāmai” un informācijai par vēlēšanām iespējams arī LTV Ziņu dienesta sociālo mediju kontos, izmantojot mirkļbirkas #TautasPanorama, #Velesanas2018 un #LatvijasTelevizija.


“Tautas Panorāmas” grafiks no 7. līdz 12. augustam

07.08.2017

LUDZĀ plkst. 18.00 pie Saules pulksteņa

Dāvis Valdnieks

 

GULBENĒ plkst. 18.00 pie pulksteņa

Inga Šņore

08.08.2017

BALTINAVĀ plkst. 17.00 Tirgus laukumā

Dāvis Valdnieks

 

KĀRSAVĀ plkst. 19.00 skolas stadionā

Dāvis Valdnieks

 

BALVOS plkst. 18.00 pie strūklakas

Inga Šņore

09.08.2017

CIBLĀ plkst. 18.00 laukumā pie pagasta pārvaldes

Dāvis Valdnieks

 

RUGĀJOS plkst. 18.00 pie bibliotēkas

Inga Šņore

10.08.2017

ALŪKSNĒ plkst. 18.00 pie lielā veikala “Maxima”

Odita Krenberga

 

RUCAVĀ plkst. 18.00 laukumā pie autobusa pieturas

Anete Bērtule

11.08.2017

VIĻAKĀ plkst. 16.00 pie autoostas

Odita Krenberga

 

PRIEKULĒ plkst. 16.00 Tirdzniecības laukumā

Anete Bērtule

 

GROBIŅĀ plkst. 18.00 pie veikala “Top”

Anete Bērtule

12.08.2017

APĒ plkst. 16.00 laukumā blakus veikalam “Top”

Odita Krenberga

 

NĪCĀ plkst. 16.00 pie tūrisma informācijas centra

Anete Bērtule