Kabaču laiks: cukini keksiņi

Lai arī valda
karstums, dārzos briest gurķi, kabači, siltumnīcās – tomāti.
Tas nozīmē,ka varam savu ēdienkarti papildināt ar pašu audzētiem
dārzeņiem. Šoreiz ēdiena galvenais varonis ir zaļais cukini, kā
arī tomāti un zaļumi.
Kabaču keksiņi
Nepieciešams:
Vispirms – keksiņu forma (6 gab.)
Eļļa formas iesmērēšanai
Mazs cukini
Četras olas
Desa vai šķiņķis, var būt arī kūpināta vai sutināta vistas gaļa
Tomāts
Sāls, pipari, “Anniņas” garšvielas (bez sāls)
Krievijas vai Holandes siers un majonēze
Gatavošana
Cukini sagriež garās sloksnītēs un izliek ieeļļotās keksiņu formās – gan apaļiski gar maliņām, gan saliek apakšā. Tad pildījumam sagriež desu, tomātus un sarīvē sieru. Vispirms ieber desu, tad - tomātus. Olas sakuļ ar sāli, pipariem, garšvielām un zaļumiem, mazliet pielej pienu. Visu kārtīgi samaisa un ar karoti salej virsū pildījumam. Sāļajiem keksiņiem pa virsu uzber sarīvēto sieru un uzspiež majonēzes aplīšus. Cep uzkarsētā cepeškrasnī apmēram pusstundu. Smeķīgi un sātīgi!
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"