Dzirkstele.lv ARHĪVS

Konkurss

"Dzirkstele"

2018. gada 11. septembris 11:14

3
Konkurss

Operas ārijas izpildīs sitaminstrumenti
22.septembrī pulksten 17.00 Gulbenes kultūras centrā ikviens tiek aicināts uz ansambļa “Opercussion” koncertu “Sitaminstrumenti operā”. Pirms daudziem gadiem Ivo Krūskopam, kurš ir Latvijas Nacionālās Operas un baleta orķestra sitamo instrumentu grupas koncertmeistars, kā arī kamerorķestra “Sinfonieta Rīga” sitaminstrumentālists, radās ideja par populāru opermūzikas fragmentu pārlikumiem sitaminstrumentu ansamblim. Nu tas īstenosies dzīvē! Uz skatuves – visi klasiskie orķestra sitaminstrumenti, bungu komplekts un perkusijas. Repertuārs – viss operas zelta fonds no uvertīrām un koriem līdz ārijām, savdabīgi atspoguļojot arī operas repertuāru.
    Līdzās Bizē “Karmenai”, Verdi “Trubadūram”, “Rigoleto”, “Traviatai” un “Nabuko”, Pučīni “Turandotai” un “Bohēmai”, Rosīni “Seviljas bārddzinim”, Mocarta “Figaro kāzām”, Čaikovska “Jevgeņijam Oņeginam” un Vāgnera mūzikas svītai – arī daži “viesi”, kas gan nav sveši mūsu baltajam namam, ja lūkojamies vēsturē –  Ofenbaha “Hofmaņa stāsti”, Maskanji “Zemnieka gods”.
Koncertā uzstāsies: Ivo Krūskops, Uģis Krūskops, Ivars Kalniņš, Edgars Vaivods, Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis. Biļetes var iegādāties Gulbenes kultūras centra un “Biļešu paradīzes” kasēs. Ieejas biļetes cena – 2, 3, 4 eiro.

Atbildi pareizi...
... un, iespējams, laimēsi ielūgumu uz koncertu “Sitaminstrumenti operā”, kas norisināsies Gulbenes kultūras centrā 22.septembrī pulksten 17.00.
1. Kurš no “Opercussion” dalībniekiem sadarbojas ar tādiem ansambļiem kā “Remix”, “Turaidas Roze”, “Jukebox” un “Labvēlīgais tips”?
2. Kuriem no grupas “Opercussion” dalībniekiem dzimtā puse ir Gulbene?  
3. Kas tiek uzskatīti par vecākajiem mūzikas instrumentiem?
Sūti atbildes līdz 17.septembrim uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” ar norādi “Sitaminstrumenti operā” vai zvani pa tālruni 26136786, 64474830. Lūgums norādīt savu tālruņa numuru.
Konkursa atbildes
7.augusta “Dzirkstelē” izsludinātā konkursa pareizās atbildes: klājot zviedru galdu, vispiemērotāk silto ēdienu servēt 26 cm izmēra traukā; gatavojot konservējumus, 1 l burka jāpasterizē 15 – 20 min; pēc statistikas datiem 5 % no visiem bišu īpašniekiem ir profesionāli biškopji. SIA Izdevniecības “Dienas žurnāli” speciālizdevumu “Iekārto māju” saņems Jugita Liepiņa. Apsveicam! Laimestu var saņemt laikraksta “Dzirkstele” redakcijā.