Dzirkstele.lv ARHĪVS

Marinēti zaļie tomāti. Ideāla recepte ražas noslēgšanai!

Anna Bērziņa

2018. gada 19. septembris 21:19

11558
Marinēti zaļie tomāti. Ideāla recepte ražas noslēgšanai!

Rudenī nereti iegādājami zaļi tomāti, tāpat var gadīties, ka siltumnīcā pirms sala nepagūst ienākties visi tomātiņi. Ja iepriekš nekad neesi izmēģinājusi tos marinēt, varbūt šoruden pienācis laiks? Jo izdodas ļoti garšīga dārzeņu uzkoda, ko novērtēs visi mājinieki.

Piedāvājam ļoti vienkāršu recepti, kas izdosies visiem.

Sastāvdaļas
1 kg zaļu tomātu
1 sarkana paprika
50 ml 9% etiķa
25 g sāls (1 ēdamkarote)
50 g cukura
1 galviņa ķiploku
Diļļu zaļumi

Pagatavošana
1. Visus dārzeņus nomazgā, notīra. Tomātus sagriež prāvās daiviņās. Vislabāk izvēlēties nelielus tomātus.

2. Ķiplokus sasmalcina tā, kā ērtāk, papriku sagriež nelielos salmiņos vai kubiņos – kā labāk patīk. Zaļumus sasmalcina.

3. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc, apsedz un atstāj marinēties 12-24 stundas ārpus ledusskapja. Ja daži tomāti nedaudz nobrūnē, nekas traks!

4. Ja vēlies marinētos tomātus glabāt ziemai, tos pārliek sterilizētā burkā un aizvāko ar plastmasas vāciņu.

Viss, marinēti zaļie tomāti gatavi. Labu apetīti!