“Dimdiņiem” ir jauns produkts - kimči

Lizuma pagasta SIA “Dimdiņi” rudens izstādē “Riga Food” prezentēja
jaunus produktus, kuros uzņēmuma zīmols ir ieguvis jaunu vizuālo tēlu.
Tas turpina izveidojušās tradīcijas, bet ir ieguvis spilgtāku veidolu.
“Ejot
līdzi laikam, arī uzņēmuma zīmolam ir svarīgi būt kopsolī ar laika
ritējumu. Mūsu mērķis ir piedāvāt aktuālu redzējumu un mūsdienīgus
produktu veidus, kuri būtu pamanāmi dažādu paaudžu cilvēkiem ikdienā un
svētkos. Viens no šīs sezonas jaunajiem produktiem, ko piedāvājām
apmeklētājiem izstādē, bija “Kimchi” - fermentēti dārzeņi. Tas ir
Korejas kulta ēdiens, kas migrācijas ietekmē izplatījies visā pasaulē,
īpašu popularitāti iegūstot pēdējos gados,” stāsta SIA “Dimdiņi” valdes
loceklis Oskars Brediks.
Kimči
tulkojumā no korejiešu valodas nozīmē - dārzeņi. Vēsturiski dārzeņu
fermentācija bijis veids, kā tos saglabāt ziemai. Kimči pamatsastāvā ir
Ķīnas kāposts, daikons (garš, balts, redīsam līdzīgs dārzenis) un
pikanti garšaugi. Dārzeņi tiek sajaukti ar sāli, garšaugiem un
fermentēti (skābēti).
“Fermentēšana pēc savas būtības ir produktu
skābēšana, tātad veids, kā tradicionāli tiek gatavoti dārzeņi arī
latviešu virtuvē. Protams, tādi ir arī “Dimdiņu” skābētie kāposti.
Atšķirība ir tā, ka mūsdienu sabiedrībā vairs nav tik būtiski saglabāt
produktus ziemai, bet svarīgi ir lietot uzturā dārzeņus, kuri ir
veselīgi un bagāti ar vērtīgām uzturvielām. Mūsu senči lietojuši uzturā
vērtīgus produktus, savukārt tagad fermentētie (skābētie) dārzeņi guvuši
popularitāti, pamatojoties uz vērtīgo tajos. Fermentācijas procesā
produktos rodas dabīgas probiotikas baktērijas, kā arī veidojas
raksturīgā garšas buķete,” skaidro O.Brediks.
Labi zināmais pavārmākslas meistars un pasaules garšu pazinējs Mārtiņš Rītiņš degustēja un atzinīgi novērtēja “Dimdiņu” kimči.
Kimči
nav vienīgais uzņēmuma jaunais produkts. Vēl ir arī skābēti un štovēti
sarkanie kāposti, salātu izlase, kurā ir Anglijā un Amerikā populāri
salātu veidi, kā arī kimči marinādē.
“Uzņēmumā notiek jauno produktu
sapulces, kurās pārrunājam, ko vajadzētu gatavot, vērtējot jaunākās
atziņas pasaulē. Pēc tam komanda izstrādā receptes, un ar gatavajiem
produktiem braucam uz izstādēm. Bijām ļoti pārsteigti, cik daudzi “Riga
Food” apmeklētāji zināja par kimči, nogaršoja un atzinīgi novērtēja to.
Prieks, ka acīmredzot esam trāpījuši mērķī,” secina O.Brediks.
Kimči
ir gatavi lietošanai kā salāti kopā ar pamatēdienu. Lai gan latviešu
garšas kārpiņām pirmajā mirklī kimči var likties neparasti, O.Brediks
tic, ka pircēji novērtēs šo produktu.
“Mūsu mērķis ir iepazīstināt
ar pasaulē populāriem dārzeņu pagatavošanas veidiem, atklājot jaunas
garšas maltītēs ērtā un pieejamā veidā,” uzsver O.Brediks.
Oktobrī
jaunie produkti būs nopērkami daudzos Latvijas un arī Gulbenes veikalos
“Top”.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"