Kā iegūt Helovīna svētku garšas?
Helovīna
svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas,
radot dažādus baisus tēlus un dodoties lūgt pie kaimiņiem
saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri
pagatavojami ēdieni.
“Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta
izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu,
piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas
ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt arī
ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām – dārzeņiem, Dip
mērcītēm, Tex Mex ēdieniem.
Piemēram, papriku var izgrebt
līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu
pildot ar burkānu, seleriju nūjiņām. Var arī ēdienu attiecīgi
noformēt mazliet baisā Helovīna stilā, piemēram, izvēloties
cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeletu zīmējumu. Turklāt tos
var sagatavot jau pirms Helovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru
skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā
arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā.
Šis vakars var
būt īstais, lai kopā ar ģimeni, draugiem dekorētu un izceptu
apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo
interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie
ģimenes locekļi, kā arī skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs
pie durvīm klauvējošos mošķīšus – kaimiņu bērnus,” radīt
īpašu Helovīna noskaņu rosina AS Santa Maria mārketinga
vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.
Ja
šo vakaru paredzēts pavadīt kopā ar vēl citiem Helovīna svētku
cienītājiem, viesus uz ballīti var ielūgt ar īpaša
dizaina elektronisko ielūgumu, ko katrs var izveidot mājaslapā
https://www.santamariaworld.com/lv/garsa/helovins/
Turpat pieejamas arī 23 Helovīna tematikai atbilstošas dziesmas.
* * *
Kartupeļu daiviņas à la Tex Mex
4 porcijas
Kartupeļu daiviņas ar patīkamu Tex Mex pieskārienu! Pasniedziet kā uzkodas ar skābo krējumu, kas papildināts ar svaigiem maurlokiem.
1 pac. Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 kg kartupeļi
2 ēd.k. eļļa
Pasniegšanai
skābais krējums
sasmalcināti svaigi maurloki
Pagatavošana
Uzkarsējiet krāsni līdz 200 °C.
Sagrieziet kartupeļus un samaisiet daiviņas ar eļļu un fahitas garšvielām.
Cepiet kartupeļu daiviņas 30-40 minūtes, līdz tās patīkami brūnas un kārtīgi gatavas.
Pasniedziet uzreiz!
Parmezāna un vistas
nageti ar kāpostu salātiem
Kraukšķīgi vistas gaļas nageti ar Parmezāna sieru un svaigu kāpostu salātiem.
Kraukšķīgos nagetus pasniedziet kopā ar svaigo kāpostu salātiem!
4 porcijas
Vistas nageti
500 g vistas stilbiņu fileja
1 iepakojums Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
100 ml rīvēts Parmezāna siers
Kāpostu salāti
100 ml majonēze
1 ēd.k. krēmsiers
1 iepakojums Santa Maria Dip Mix American Ranch
200 g baltais kāposts
0.25 galviņa lapu kāposts
1 burkāns
1 laima sula
Santa Maria Rock Salt
Pagatavošana
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 225 °C.
Sagrieziet vistas fileju 3x3 cm gabaliņos.
Lielā bļodā samaisiet garšvielu maisījumu vistas gaļas panēšanai ar rīvētu Parmezāna sieru.
Pievienojiet vistas gaļas kubiņus un labi apmaisiet, lai visi gabaliņi ir pilnībā pārklāti ar maisījumu.
Uz cepamās plātnes izklājiet cepamo papīru. Uzlieciet vistas gaļu uz cepamās plātnes un cepiet krāsnī 15-20 minūtes.
Pagatavojiet mērci no majonēzes, krēmsiera un dip mērces maisījuma. Nolieciet malā.
Sagrieziet balto un lapu kāpostu, sarīvējiet burkānu. Ieberiet bļodā, pārslakiet ar izspiesta laima sulu un sajauciet kopā ar mērci. Pievienojiet sāli pēc garšas.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"