Dzirkstele.lv ARHĪVS

Beļģu vafeles no rūgušpiena mīklas. Īpaši garšīgas ar dažādām piedevām

Agnese Leiburga

2018. gada 29. oktobris 15:12

349
Beļģu vafeles no rūgušpiena mīklas. Īpaši garšīgas ar dažādām piedevām

Saimniecēm noteikti zināmas dažādas kēksu un plātsmaižu receptes ar rūgušpienu sastāvā, bet vēl viena garda iespēja, kur to izmantot, ir beļģu vafeles. Šim kārumam arī ir visdažādākās receptes, bet mūsu mājā tieši šīs, ar rūgušpienu sastāvā, tiek vērtētas kā visgaršīgākās. 

Nepieciešams

• 2 olas

• 400 ml rūgušpiena

mads.gif • 200 g kviešu miltu

• 60 ml eļļas 

• ēdamkarote cukura

• šķipsniņa sāls

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

lg.php?bannerid=13655&campaignid=8164&zoPagatavošana

Bļodā viendabīgā masā saputo olas. Pievieno rūgušpienu, eļļu, cukuru un sāli. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc mīklu viendabīgā masā. 

Sakarsē vafeļu pannu. 

Lej mīklu uz pannas un izlīdzina. 

Cep, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

Vafeles visgardākās ir siltas, papildinātas ar kausētu šokolādi un (vai) putukrējumu, kā arī svaigām ogām vai augļiem.


Visu rakstu par piena produktu izmantošanu lasi ŠEIT!