Bezgala gardi cepumi "Trīsstūrīši" ar saldu vai sāļu pildījumu
No paveca biezpiena (bet nevajag pārspīlēt – ja tas apaudzis ar pelējuma kažoku, tad pavisam noteikti jau ir nokavēts) var pagatavot ļoti vienkāršus, bet garšīgus cepumus, vienādās daļās liekot biezpienu, aukstu mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un miltus. To visu sastrādā mīklā un vismaz uz pusstundu ievieto ledusskapī.
Mīklu izrullē un izgriež ripas, apvelkot neliela izmēra šķīvītim, tās pēc tam sadala trīsstūrīšos, uz kuriem liek pēc izvēles sāļu (desas, gaļas un (vai) siera stienīšus) vai saldu (ābola stienīšus, ievārījuma piciņas u.tml.) pildījumu.
Cepumus sarullē un apsmērē ar sakultu olu. Saldajam variantam pārkaisa cukuru un kanēli, sāļajam – sāli un ķimenes. Cep cepeškrāsnī, kamēr zeltaini brūni.
Garšo ļoti labi!
Pāri palikušu biezpienu var izmantot arī sacepumam, plātsmaizei vai plācenīšiem, bet to nebūtu ieteicams likt neceptos saldajos ēdienos, tad gan būs jūtama piegarša.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"