Dzirkstele.lv ARHĪVS

EP vēlēšanas: LRA kā līderi izvirza jauno partiju apvienības valdes priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu

Inga Bite

2019. gada 25. februāris 13:22

92
EP vēlēšanas: LRA kā līderi izvirza jauno partiju apvienības valdes priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu

Latvijas Reģionu Apvienība (LRA) veikusi nozīmīgas pārmaiņas politisko partiju apvienībā. Izveidota jauna apvienības vadības un institūciju struktūra. Par jauno LRA valdes priekšsēdētāju ir ievēlēts politiskā spēka premjera amata kandidāts Edvards Smiltēns un izveidota jauna apvienības valde 10 valdes locekļu sastāvā. LRA piesaka savu dalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās un par LRA Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderi oficiāli izvirza LRA valdes priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu.

Kopumā jaunajā LRA valdē darbu uzsāk 10 cilvēki: valdes priekšsēdētājs – Edvards Smiltēns (10., 11. un 12.Saeimas deputāts, LRA ministru prezidenta amata kandidāts 13.Saeimas vēlēšanās) un 9 valdes locekļi: Jānis Vilnītis (Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs, biedrības “Liepājnieki” valdes priekšsēdētājs); Juris Viļums (11. un 12.Saeimas deputāts, biedrības "Latgolys Spāks" vadītājs), Dagnis Straubergs (Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs, partijas “Reģionu Alianse” valdes priekšsēdētājs); Vents Armands Krauklis (Valkas novada domes priekšsēdētājs, partijas “Vidzemes partija” valdes priekšsēdētājs); Guntis Gladkins (Rūjienas novada domes priekšsēdētājs); Leons Līdums (Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs); Andrejs Ence (Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs); Dainis Liepiņš (Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs); Dmitrijs Usins (partijas “Ogres novadam” valdes loceklis).

Edvards Smiltēns, LRA valdes priekšsēdētājs: “LRA ir viens no lielākajiem Latvijas politiskajiem spēkiem, kas apvieno vairākus tūkstošus cilvēku un ik dienu risina Latvijas cilvēku problēmas strādājot vairāk kā 50 novados. LRA ir vistuvāk Latvijas cilvēkiem un labi pārzin to problēmas un situāciju, jo īpaši Latvijas reģionos. 12.Saeimas darbā LRA iesniedza un virzīja vairāk kā 700 dažādus likumprojektus un priekšlikumus. Tā pierādīja, kā ar drosmi un neatlaidību LRA, pat kā opozīcijas frakcija Saeimā, spēja panākt arī vēsturisku lēmumu pieņemšanu – Satversmes grozījumi par atklātu prezidenta ievēlēšanu, ātro kredītu ierobežošanu, atraitņu pensiju ieviešanu u.c. Tas ir stabils pamats, lai LRA izveidotu kā politisko spēku, kas caur pieredzi un zināšanām spēs veidot Latvijas nākotni turpmākajās desmitgadēs. Mēs esam veikuši būtiskas iekšējas pārmaiņas partiju apvienībā, lai precīzi un koordinēti spētu strādāt kā vienota, spēcīga komanda. Lai spētu aizstāvēt visu Latvijas reģionu iedzīvotāju un mūsu valsts nacionālās intereses Eiropas Parlamentā, pašvaldībās un nākamajā Saeimā.”

Līdz LRA Pārstāvju sapulces lēmumu uzticēt LRA valdes vadību Edvardam Smiltēnam, tika pieņemts lēmums uzticēt viņam izveidot un pieteikt spēcīgu LRA komandu dalībai Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Dagnis Straubergs, partijas “Reģionu Alianse” valdes priekšsēdētājs: “Izvirzot Edvardu Smiltēnu kā Latvijas reģionu pārstāvi Eiropas Parlamentā, mēs esam pārliecināti, ka viņam piemīt visas nepieciešamās īpašības, zināšanas un pieredze, lai izcili pārstāvētu Latvijas cilvēku intereses Eiropā – 10 gadu pieredze Latvijas politikā un politiskais rūdījums, kas gūts 8 gadu Saeimas darbā; vienlaikus, kā gados jauna politiķa, svaigs skatījums uz pasaules procesiem; līdzšinējā pieredze, cīnoties par Latvijas lauksaimnieku interesēm Eiropā, kā Zemkopības ministrijas parlamentārajam sekretāram; izcilas valodu zināšanas un spēja uzrunāt un argumentēti pārliecināt cilvēkus. Latvijai ir svarīgi uz Eiropu virzīt cilvēku, kurš pārzina Latviju un mūsu valsts reģionālās īpatnības un problēmas.”

Vents Armands Krauklis, partijas “Vidzemes partija” valdes priekšsēdētājs: “Daļā Latvijas sabiedrības valda priekšstats, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanām nav jēgas un ka Eiropā neko nevar izdarīt. Taču ir skaidrs, ja valsti pārstāv aktīvs politiķi, kurš pārzina valodas un lēmumu pieņemšanas procesus, kuram ir skaidrs mērķis – Eiropas Savienībā var izdarīt gana daudz atrodot domubiedrus arī citās valstīs. Esmu pārliecināts, ka visas šīs īpašības un prasmes piemīt Edvardam Smiltēnam. Tāpat ir labi, ka viņš, pēc 8 gadu darba Saeimā un ministrijās, spēs ar pilnu atdevi varēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropas Savienībā. Jāuzsver, ka nākamais Eiropas Parlamenta sasaukuma periods būs dubltsvarīgs, jo šajā laikā tiks pieņemti lēmumi saistībā ar Kohēzijas politiku un Eiropas fondu sadali. Latvijai un īpaši reģioniem tie ir būtiski jautājumi un mums ir vajadzīgi pārstāvji Eiropā, kas spēs cīnīties par mūsu interesēm.”

Jānis Vilnītis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs: “Manuprāt, ir būtiski, lai mūsu valsti Eiropas Savienībā pārstāvētu, cilvēki, kuri var ietekmēt procesus par labu Latvijai. Edvards Smiltēns ir spējīgs un enerģijas pils jaunas paaudzes politiķis, kurš pārzina gan valsts, gar reģionu vajadzības un problēmas. Viņam ir ievērojama pieredze darbā Latvijas Saeimā, ministrijās un izpratne par procesiem Eiropas Savienībā, kā arī vairāku svešvalodu prasme, tostarp franču valoda, kura ir izšķiroši svarīga pilnvērtīgam darbam Eiropas Parlamentā.”

Politisko partiju apvienība “Latvijas Reģionu Apvienība” sastāv no trim partijām – “Reģionu Alianse”, “Vidzemes partija” un partijas “Ogres novadam” – un trim biedrībām – "Sabiedrība Centriskai Politikai", "Latgolys Spāks” un "Liepājniekiem”. LRA ir pārstāvēta vairāk nekā 50 Latvijas pašvaldībās, apvienojot kopīgiem mērķiem 233 pašvaldību deputātus un vadot nu jau 14 Latvijas pašvaldības: Ādažu, Babītes, Siguldas, Stopiņu, Valkas, Dagdas, Skrundas, Ozolnieku, Vecumnieku, Rūjienas, Aizkraukles, Salacgrīvas, Liepājas un Saulkrastu.