Dzirkstele.lv ARHĪVS

Galda spēles: aizvada otro kārtu dambretes čempionātā

Ginta Alberte

2019. gada 12. marts 11:56

938
Galda spēles: aizvada otro kārtu dambretes čempionātā

Sestdien, 9.martā, Gulbenes sporta centrā notika Gulbenes novada atklātā čempionāta dambretē 2.kārta.

1.vietu ar 12 punktiem kopvērtējumā izcīnīja Andrejs Ābelīte, punkts mazāk un 2.vieta - Jānim Ļoļānam, vēl punkts mazāk un 3.vieta - Jānim Bokalderam (visi no Gulbenes novada). Par to informē sacensību tiesnesis Jānis Ļoļāns.

Dāmu konkurencē šoreiz bija tikai divas dambretistes: pirmā - Mudīte Putniņa-Jansone (Jaungulbene), 2.vietā – liezēriete Vineta Mikoviča. Jauniešiem 1.vietu ieguva Otto Rūdolfs Jansons (Jaungulbene), 2.vieta - Ginteram Rankam (Gulbene), 3.vieta - Aleksandram Bereznickim (Jaungulbene). Jaunietes bija tikai divas - Amanda Švirkste un Dina Juhneviča, abas pārstāvēja Dzelzavu un ieguva vienādu punktu skaitu, bet koeficients 1.vietā ierindoja Amandu.

Pēc divām kārtām vislielākā konkurence ir vīriem - 18 dalībnieki: 1.vietā - Andrejs Ābelīte (26 punkti), 2.vietā - Jānis Ļoļāns (24 punkti), 3.vietā - Jānis Bokalders (23 punkti), 4.vietā - Mārtiņš Šulmanis no Madonas (22 punkti), 5.vietā - Dzintars Vilcāns no Liezēres (21 punkts), 6.vietā - Jāzeps Juhnevičs no Dzelzavas (20 punkti).

“Rezultāti ir ļoti blīvi, un trešā kārta var daudz ko mainīt. Dāmu konkurencē startē 6 dalībnieces, un pēc divām kārtām 1.vieta – Mudītei Putniņai-Jansonei (17 punkti), 2.vieta – Vinetai Mikovičai (14 punkti), 3.vieta – Ilzei Priedītei no Madonas (11 punkti). Jauniešus pārstāv 8 dalībnieki. Pašreiz 1.vietā - Ginters Ranka (13 punkti), 2.vietā - Otto Rudolfs Jansons (11 punkti), 3.vietā - Aleksandrs Bereznickis (9 punkti). Jaunietēm konkurence ir nedaudz lielāka - 10 dalībnieces. 1.vieta - Dinai Juhnevičai (15 punkti), 15 punkti ir arī Amandai Švirkstei, bet viņa ir 2.vietā pēc papildkritērijiem, 3.vieta - Signei Strazdiņai no Liezēres (12 punkti),” skaidro J.Ļolāns.
Noslēdzošā kārta notiks rudenī - 9.novembrī.