Dzirkstele.lv ARHĪVS

EP vēlēšanas: LRA līderi būs Smiltēns, Barkovskis, Bite, Viļums un Straubergs

EP vēlēšanas: LRA līderi būs Smiltēns, Barkovskis, Bite, Viļums un Straubergs

Politisko partiju apvienība “Latvijas Reģionu apvienība” (LRA) kā gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līderus nominējusi vairākus bijušos Saeimas deputātus, kā arī vairākus pieredzes bagātus sabiedriskos aktīvistus un žurnālistus. Maijā gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderis būs LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Šodien LRA iesniedza kandidātu sarakstu un programmu Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Ar otro numuru EP vēlēšanu sarakstā startēs pazīstamais rakstnieks, trīs grāmatu un vairāk nekā 400 publicistisku darbu autors Latvijas un ārvalstu medijos - Otto Ozols (vēlēšanās piedalīsies ar savu īsto vārdu - Mārtiņš Barkovskis). Savukārt ar trešo numuru sarakstā kandidēs 11. un 12. Saeimas deputāte, tiesību zinātņu maģistre Inga Bite.

11. un 12. Saeimas deputāts, biedrības “Latgolys Saeima” dibinātājs Juris Viļums;

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs;

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes loceklis Ģirts Kronbergs;

sabiedriski aktīvā juriste Ieva Brante;

Lauku atbalsta dienesta Zemgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Viesturs Reinfelds;

Ulrika Auniņa, Izglītības ministrijas Struktūrfonda departamenta direktora vietniece profesionālās izglītības un mūžizglītības jomā;

Labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" dibinātājs un vadītājs Edijam Piparam;

Rēzeknes novada domes deputāts un mūziķis Guntis Rasims;

Banku augstskolas asociētajam profesoram un Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes prodekāns Jānis Grasis;

Latvijas Policijas akadēmijas dibinātājs Aigars Evardsons;

Vidzemes invalīdu biedrības valdes priekšsēdētājs Jāzeps Janiševs;

SIA “Urban Food Distribution” vadītājs Edvards Ločmelis;

12. Saeimas deputāts, basketbola treneris Varis Krūmiņš.


Edvards Smiltēns, LRA valdes priekšsēdētājs: “LRA komanda pārstāv visus Latvijas reģionus, apvienojam jaunības enerģiju ar bagātīgu pieredzi un zināšanām par mūsu valsts cilvēkiem un viņu vajadzībām. Mūsu mērķis ir veidot Eiropu, kuras pamats ir spēcīgi ekonomiski attīstīti, līdzsvaroti reģioni un zinoši cilvēki. Eiropu, kas respektē savu kultūru un valodu daudzveidību, un nodrošina šī kultūras mantojuma aizsardzību un dzīvotspēju cauri gadsimtiem. Mūsu izpratnē Eiropas Savienības (ES) galvenais uzdevumus - rūpēties par līdzsvarotu visas savienības dalībvalstu attīstību un tās pilsoņu dzīves kvalitātes uzlabošanu. Jānodrošina brīvu tirgu un godīgu konkurenci, kas ir dzinējspēks jaunām idejām, atklājumiem un progresam. Esam par spēcīgu Eiropu Latvijai!”

“Tomēr mēs nevaram akli sekot ikvienai Eiropas prasībai un regulai. Nedrīkstam aizmirst, ka Latvijas intereses ir primāras. Līdz ar to ikvienam, EP deputātam ir jāspēj aizstāvēt savas intereses un ir jāmeklē veidi kā to izdarīt gan pašiem, gan sadarbojoties ar citām valstīm. Ļoti labi saprotam, ka ES un tās pieņemtajos lēmumos liels svars ir tādām dalībvalstīm kā Vācija un Francija, tomēr arī mums mazākajām un jaunākajām savienības dalībvalstīm ir tieši tādas pašas tiesības kā citiem cīnīties par savas valsts un mūsu iedzīvotāju interesēm,” uzsver Edvards Smiltēns.

Mārtiņš Barkoviskis (Otto Ozols): “ES jāpadara atkal par zināšanu sabiedrību un jāveido Izglītības fonds dalībvalstu iespēju izlīdzināšanai, nodrošināt augstākās kvalitātes izglītību. Latvijas kontekstā, to nodrošinot, mēs veicināsim kopējā izglītības līmeņa un kvalitātes celšanos, kas veidos Latviju par valsti, uz kuru brauks, lai iegūtu profesionālu, augsta līmeņa izglītību. Turklāt, ES kontekstā – tas ievērojami cels konkurētspēju. Turpretī, nedomājot par papildus ieguldījumiem izglītībā un nenovērtējot skolotāju darbu, Latvijas mazpilsētas turpinās pārvērsties par “spoku pilsētām”, audzinot paaudzi, kas nebūs konkurētspējīga ne Eiropas, ne Latvijas līmenī. Varu vēlreiz apliecināt, ka pārstāvēt gaidāmajās EP vēlēšanās Latvijas Reģionu Apvienību ir bijusi pareizā izvēle. Politiskajā apvienībā darbojas ļaudis, kas izvēlas reālus darbus, nevis skaļus lozungus. Apzinos, ka tieši reģioni šobrīd ir visvairāk apdraudēti gan Latvijas, gan Eiropas līmenī.”