Dzirkstele.lv ARHĪVS

Eiropas Parlaments atklāj vēlēšanu rezultātu mājaslapu

Eiropas Parlaments atklāj vēlēšanu rezultātu mājaslapu

Mājaslapa www.velesanurezultati.eu, kur atrodama informācija par visu līdzšinējo Eiropas vēlēšanu rezultātiem, ir pieejama visās oficiālajās ES valodās, arī latviešu.

Eiropas vēlēšanu vakarā 26. maijā vietne www.velesanurezultati.eu tiks atjaunināta reāllaikā, iekļaujot tajā informāciju par vēlēšanu iznākumu visās ES dalībvalstīs.


Iepriekšējās vēlēšanas

Mājaslapā atrodams visu līdzšinējo Eiropas Parlamenta sasaukumu sastāvs, sākot ar 1984. gadu. Politisko grupu sadalījums pieejams, sākot ar 1979. gadu, bet atsevišķo valstu rezultāti - sākot ar 2009. gadu. Vietnē atrodama arī atsevišķu rādītāju dinamika - piemēram, dzimuma sadalījuma izmaiņas.


Dinamiska un interaktīva mājaslapa

  • Īpašs rīks ļauj salīdzināt atsevišķu vēlēšanu datus;

  • 26. maijā, mājas lapā iekļaujot šā gada vēlēšanu rezultātus, lietotāji ar “vairākuma kalkulatora” palīdzību varēs modelēt arī iespējamos balsu vairākumus;

  • mājaslapā pieejamo informāciju var iekļaut arī savā mājaslapā;

  • datus (json, xml un csv) un grafikus (jpg un png) var lejuplādēt.


! Ja vēlaties iegult savā mājaslapā šā gada vēlēšanu datus un saņemt instrukciju, kā tas darāms, sūtiet e-pastu uz election-results-data@europarl.europa.eu.


!! 25. aprīlī, 7. maijā un 14. maijā notiks datu pārraides izmēģinājumi. Ja vēlaties tajos piedalīties, piesakieties, rakstos uz jau minēto e-pasta adresi.


Vairāk informācijas par vēlēšanām, ES paveikto un vadošajiem kandidātiem pieejams šeit.