Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes - Balvi ceļa posmā trim autovadītājiem - ātrumpārkāpējiem sods – pat 160 eiro

Inita Savicka

2019. gada 28. maijs 00:00

3605
Gulbenes - Balvi ceļa posmā trim autovadītājiem - ātrumpārkāpējiem sods – pat 160 eiro

Daļai autovadītāju braukšanas kultūra un attieksme pret ceļu satiksmes noteikumiem un citiem satiksmes dalībniekiem ceļa posmā Gulbene-Balvi, kur pašlaik norit remontdarbi, ir zem katras kritikas.

To uzsver Satiksmes uzraudzības rotas vecākā inspektore Valda Gibala-Lesiņa. Viņa atceras, ka līdzīga situācija bija arī, kad remontēja Gulbenes - Madonas ceļu, kā arī uz Rēzeknes ceļa remontdarbu posmā.

“Kamēr autovadītāji neiemācīsies cienīt cits citu, situāciju neuzlabos ne fotoradari, ne sodi,” saka V.Gibala-Lesiņa.

Laikā no 1.janvāra līdz 17.maijam minētajā Gulbene – Balvi ceļa posmā ir fiksēti 94 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, par kuru neievērošanu personas ir sauktas pie administratīvās atbildības, no tiem 46 autovadītājiem piemērots naudas sods, trim autovadītājiem šis sods ir bijis 160 eiro. Pārkāpumi – ātruma pārsniegšana un braukšana, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls.

“Pārskatot pēdējo divu mēnešu norīkojuma patrulēšanas maršrutus, secināms, ka minētajā ceļa posmā policisti ir strādājuši katru dienu un dažādos laikos. Autovadītāju attaisnojumi savai rīcībai ir dažādi. Daži uzskata, ka, neievērojot luksofora aizliedzošo signālu, viņi nevienam ar to netraucē, citi uzskata, ka policijai ir jāķer slepkavas, nevis ātrumpārkāpēji, daļa dusmojas. Protams, ir autovadītāji, kuri atzīst savu pārkāpumu un saprot, ka ikvienam ir jādara savs darbs,” stāsta V.Gibala-Lesiņa.

Policija aicina autovadītājus būt saprotošiem un ievērot satiksmes ierobežojumus, cienīt citus satiksmes dalībniekus, izbraukt agrāk, lai galamērķī nokļūtu laicīgi bez stresa un pārkāpumiem. Ja iedzīvotāju rīcībā ir videoieraksts par luksoforu pārkāpējiem, kurā redzama mašīnas numurzīme, datums un laiks, lūgums sūtīt uz e-pastu: “kanc.gulbene@vidzeme.vp.gov.lv”.