Rabarberu un piparmētru krēms
Sastāvdaļas: 400 ml piena, 200 ml saldā krējuma, 1 maza daļa vaniļas pāksts, 150 g rabarberu, 10 piparmētru lapiņas, 6 plāksnītes želatīna, 90 g cukura
Pagatavošana
Katliņā lej pienu, saldu krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pieliec klāt vaniļas pāksti, piparmētras un rabarberus, samaisi, uzliec katlam vāku un ļauj ievilkties 1–2 stundas.
Nokās pienu un lej atpakaļ katlā. Sablendē rabarberus ar piparmētru, izberz caur sietu bļodiņā. Uzbriedina želatīnu. Katlu ar piena maisījumu liec uz mazas liesmas, pieber cukuru un karsē, līdz cukurus izkusis. Nogriez liesmu, pieliec klāt želatīnu un samaisi, līdz tas izkūst. Pielej rabarberu biezeni, samaisi un salej mazos trauciņos.
Liec ledusskapī, lai tie atdziest vismaz astoņas stundas. Pasniedz kā desertu.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"