Krēms brulē
Sastāvdaļas: 5 olu dzeltenumi, 5 ēdamkarotes cukura, 1 vaniļas pāksts, 500 ml saldā krējuma, brūnais cukurs karamelizēšanai
Pagatavošana
Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
Saldo
krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec
karsēties. Kad sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē,
noņem no uguns.
Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 120 grādiem.
Masu lej
trauciņos, aizpildot divas trešdaļas. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā
lej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņam līdz pusei.
Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
Katru
trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu, ko ar virtuves degli izkausē,
pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa,
izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz
dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"