Dzirkstele.lv ARHĪVS

Dubultšokolādes semifredo

Santa Sinka

2019. gada 8. jūnijs 17:46

128
Dubultšokolādes semifredo

Semifredo nozīmē pa pusei saldēts, tāpēc, kad pasniedz, pārliecinies, lai tas ir pareizajā konsistencē. Vislabāk ēst pirmajā dienā, uzreiz, kā tikko sastindzis.

Sastāvdaļas: 4 olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti, 170 g baltā cukura, 250 g saldā krējuma, 50 g melnās šokolādes, smalki sakapāta, 50 g baltās šokolādes, smalki sakapāta, 100 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sakapāti, 40 g mandeļu skaidiņu, 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta

Pagatavošana
Uz karstas pannas apgrauzdē mandeļu skaidiņas. Atdzesē.
Bļodā sajauc abas sakapātās šokolādes, lazdu riekstus un atdzesētas mandeļu skaidiņas.
Palielā bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumus ar 100 g cukura, līdz tie ir gaisīgi. Ja kulsi ar roku, tad apmēram piecas minūtes. Noliec malā.

Tīrā traukā sakul olbaltumus ar 40 g cukura un šķipsniņu sāls. Tiem jābūt stingriem, bet ne sausiem. Līdzko liekas, ka baltumi ir gana stingri, pārbaudi tos, apgriežot bļodu otrādi. Ja olbaltums nekrīt ārā, tad tas ir gatavs. Svarīgi nepārkult, citādi semifreddo neizdosies. Labāk nedaudz par maz sakults nekā par daudz. Noliec bļodu malā.

Un pēdējais, sakul saldo krējumu ar 30 g cukura, lai tas ir viegli stingrs.

Kad viss sakults, tad pie dzeltenuma pievieno saldo krējumu un abas šokolādes. Pieber arī apelsīna mizu un visu samaisi. Tad iecilā olbaltumus, nemaisi pārlieku spēcīgi, bet tā, lai ir vienmērīga masa. Lej lēzenā traukā vai divos atsevišķos traukos, ko vari aizvākot un likt saldētavā.

Jo mazāk būs traukā, jo ātrāk tas sastings. Ļauj semifredo sastingt kādu stundu, tad izņem ārā, apmaisi un liec stingt atkal, līdz gatavs. Kad ēd, sajūtai ir jābūt tādai, it kā tas ir viegli pakusis.