Ēdam kaut ko zaļu un svaigu!
Zaļumi ir dikti pateicīgi dažādiem eksperimentiem, nav tādas vienas
akmenī iecirstas receptes, kā tos gatavot un lietot. Salātus kopā ar
visādām nezālēm var kombinēt ar dārzeņiem un atkarībā no tā, ko ieliksim
traukā un kādu mērci pagatavosim, mainīsies arī garša. Es jums
piedāvāšu savu recepti, ko var mainīt katrs pēc saviem ieskatiem, labi
būs jebkādā kombinācijā. Tie ir labi viesu uzņemšanas salāti, jo ļoti
glīti izskatās un garšo kā restorānā. Šos salātus gatavoju no veikalā
nopērkamajiem salātu asortiem, bet var, protams, visādi. Es šos salātus
dalu pēc principa – pa smalko vai pa vienkāršo. Vista – pa vienkāršo,
garneles – pa smalko. Bet bez vistas un garnelēm – pa veselīgo! Tik
vienkārši!
Zaļie salāti ar vistu
Salātiem par pamatu izmanto ledus salātu
vai/un salātu miksli. Ledus salātu salauž nelielos gabalos, salātu
miksli var likt, kāds ir. Kārto uz liela šķīvja vai seklā bļodā, uzber
nedaudz kādas garšvielas, piemēram, persilādi.
Uz pannas
apcep vistas filejas strēmelītes, apkaisītas ar garšvielām. Man ļoti tīk
čili, tad nu es pie vistas pielieku arī kādu čili devu. Pēc vēlmes un
pieejamības izvēlas dārzeņus – gurķi, tomātus (vislabāk – ķiršu), var
ari redīsu.
Sviestā apcep mazos kubiņos sagrieztu baltmaizi (vienu vai divas šķēles). Ja tīk, var pielikt ķiploku, tad maize būs pikantāka.
Uz
salātiem virsū kārto dārzeņus, kubiņos sagrieztu fitaki sieru vai uz
pusēm pārgrieztas svaigā siera bumbas un vistu. Pārlej ar mērci
(eļļa+citronu sula+garšvielas), var arī tikai ar eļļu+garšvielas, bet
var arī uzzīmēt smalku majonēzes režģi (majonēzes paciņai nogriež mazu,
mazu stūrīti un savelk uz salātiem smalkas rūtis vai ko nu jūsu
mākslinieciskā sirds vēlas). Pa virsu uzber maizes kubiņus.
Recepte
nav “akmenī cirsta” un katrs var droši variēt. Reizēm es pie šiem
salātiem klāt lieku arī daiviņās sagrieztu olu un olīvas.
Zaļie salāti ar garnelēm
Garneles
kopā ar ķiplokiem (izspiestiem vai smalki sasmalcinātiem) nedaudz apcep
sviestā. Vissmalkāk un garšīgāk sanāks ar tīģergarnelēm. Garneles var
nopirkt arī uz skaita, rēķinot katram pa trīs vai četrām, tas tik un tā
būs smalki un gardi. Vienīgā bēda, ka svaigas tīģergarneles mazpilsētā
nopirkt nevar.
Uz šķīvja kārto salātus, ķiršu tomātus (var
miksēt sarkanus un dzeltenus), apber ar garšvielām (persilādi vai
pipariem, kas nu kuram ir un patīk), pieliek kubiņos sagrieztu fitaki
sieru vai uz pusēm pārgrieztas svaigā siera bumbas, aplej ar mērci
(eļļa+citronu sula+garšvielas). Var droši pielikt klāt arī kādu olīvu.
Virsū kārto garneles un sviestā apceptus baltmaizes kubiņus
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"