Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču karbonādes var ēst, cik grib

Liene Andersone-Kolosova

2019. gada 23. augusts 00:00

20
Kabaču karbonādes var ēst, cik grib

Kabaču vai cukīni pagatavošanai un pielietojumam ir simtiem recepšu. Vienkāršākās ar vislielāko piekrišanu ir kabaču karbonādes. Tiem, kam karbonādes asociējas tikai ar gaļu, tās labpatīk saukt par kabaču pankūkām.
Lai saceptu lielu bļodu ar sātīgo kabaču gardumu, būs nepieciešami četri vidēja izmēra kabači. Svarīgi, pirmkārt, lai tie būtu svaigi ievākti, pāris dienu pastāvējušiem augļiem sēkliņas būs ieguvušas cietu apvalciņu, kas neļaus baudīt pagatavoto ēdienu. Otrkārt, pastāvējuši vai pārauguši kabači būs ar stingru mizu, kas apgūtina kvalitatīvu cepšanu, un ēdot apvalciņš radīs nepatīkamas izjūtas.
Kabaču karbonādes var būt gan pamatēdiens, ko ēst pārsvarā ar skābu krējumu vai diļļu mērci, gan piedeva dažādos veidos pagatavotiem kartupeļiem, rīsiem un citiem produktiem. Lielākie kabaču fani lēš, ka var vienā vakarā izēst veselu bļodu.

Nepieciešams
◆ Kabači vai cukīni – cik daudz grib un var apēst,
◆ sāls, garšvielas pēc izvēles,
◆ olas (uz vienu kabaci vajadzēs  aptuveni divas),
◆ eļļa vai sviests cepšanai.