Ķirbju creme-brûlée
Ķirbju
creme-brûlée,
iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa
ķirbja.
Sastāvdaļas
4 olas dzeltenumi
350 g saldā krējuma
120 g ķirbju biezeņa
1
tējk. kanēļa,
šķipsniņa muskatrieksta
*1 ēdamk. medus (var nepievienot)
Pagatavošana
Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts un pēc tam sablendē.
Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu un medu (medus pievienošana nav obligāta - kanēlis un ķirbis jau dos dabīgu saldumu).
Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu.
Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.
Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.
Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.
Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"