Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Ceļvedis vīna pasaulē”

..

2019. gada 5. novembris 00:00

12
“Ceļvedis vīna pasaulē”

Šajā izdevumā aprakstīti populārāko stilu un vīnogu vīni, ko ikviens pircējs var nopirkt lielveikalā - ko cilvēks var sagaidīt, atverot konkrētā vīna pudeli:
* sausu vai augļainu garšu;
* vai būs daudz muti savelkošo miecvielu;
* vai vīns būs viegli saldens vai izteikti sauss;
* vai to var baudīt vienu vai labāk tikai kopā ar ēdienu;
* īss apraksts, kā šis vīna stils radies, no kādām ogām to izgatavo;
* kādā temperatūrā to baudīt, ar kādiem ēdieniem sader;
* pie katra vīna konkrēta recepte - ēdiens, ar ko vīns noteikti ļoti labi ies kopā.
Žurnālā aprakstīti slavenāko reģionu un vīnogu vīni, piemēram:
1. Bordo sarkanvīni no Francijas,
2. Riohas reģiona vīni no Spānijas,
3. Toskānas, Pjemontas un Apūlijas vīni no Itālijas,
4. Douro ielejas vīni no Portugāles,
5. Čīles “Carmenere”, Jaunzēlandes “Sauvignon Blanc”, Burgundijas “Pinot Noir”, Mozeles rīslings, Argentīnas malbeks;
6. Portvīns, “Prosseco”, “Lambrusco” un citi vīni, par kuriem, stāvot veikalā pie vīna plaukta, vērts zināt to izcelsmi, aromātu un garšas raksturojumu.

Atbildi pareizi un, iespējams, laimēsi jaunāko žurnāla “Dienas Ēdieni” 2019.gada rudens speciālizdevumu “Ceļvedis vīna pasaulē”.
1. Cik vīnogu šķirņu izmanto, izgatavojot stiprināto vīnu heresu?
a) 3,
b) 5,
c) 6.

2. Pie kādas gaļas vislabāk iederas
“Malbec” vīni?
a) baltās gaļas,
b) sarkanās gaļas.

3. Cik veidos iedala vīnus pēc ražošanas tehnoloģijām?
a) 3,
b) 5,
c) 8.

Sūti atbildes līdz 17.novembrim uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” ar norādi “Ceļvedis vīna pasaulē” vai nosauc pa tālruni 26136786. Lūgums norādīt savu tālruņa numuru!