Gastronomijas tūrisma piedāvājums “Livonijas garša” ieinteresē Vācijas iedzīvotājus ciemoties Vidzemē
2020. gada 28. janvāris 13:35

85.
starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības
izstādē “Zaļā nedēļa”, kas no 17. līdz 26. janvārim
risinājās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, berlīnieši un
pilsētas ciemiņi Latvijas kopstendā varēja nogaršot Latvijā
gatavotus gardumus, iepazīt prasmīgus saimniekus, amatniekus,
vairāk uzzināt par tūrisma iespējām Latvijā, arī Vidzemē. Par
tām vairāk stāstīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku
ceļotājs" un Vidzemes plānošanas reģiona pārstāves.
Nozīmīgajā
pārtikas un lauksaimniecības izstādē Latvijas stendā pulcējās
daudz interesentu, kuri vasarā plānojuši doties uz Baltiju un
Somiju. Viņi labprāt uzklausīja ieteikumus par to, ko Latvijā
interesantu var redzēt, kur garšīgi paēst un kur pārnakšņot.
Vidzemes plānošanas reģiona pārstāves aicināja izstādes viesus
ciemoties Vidzemē, informēja par iespējām atpūsties, tūristu
mītņu piedāvājumu, mudināja klātienē iepazīt gardēžu
tūrisma ceļu "Livonijas garša" ar tā ceļa posmu
Vidzemē un Dienvidigaunijā "Taste Hanseatica".
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma
eksperte Lienīte Priedāja – Klepere uzsver: “Vācijā interese
par Latviju kā tūrisma galamērķi ir ļoti liela, tālab jau
pagājušajā gadā “Zaļajā nedēļā” iepazīstinājām
berlīniešus un citu valstu ciemiņus ar gastronomijas tūrisma
piedāvājumu Latvijā un Igaunijā “Livonijas garša”. Vācija
ir izcelta kā augsti prioritārais tūrisma mērķa tirgus arī
Latvijas Tūrisma mārketinga stratēģijā, tāpēc izstādē esam
jau otro gadu pēc kārtas, popularizējot arī kulināros ceļus
“Livonijas garša” un “Taste Hanseatica” un sniedzot savu
artavu tūristu piesaistei no Vācijas Vidzemē.”
“Zaļās
nedēļas” viens no galvenajiem tematiem bija klimata pārmaiņas
un to postošo seku mazināšana. Tas atspoguļojās arī izstādē,
reklamējot ilgtspējīgu, videi draudzīgu ražošanu un dabas
resursu saglabāšanu. Vērienīgajā pasākumā veiksmīgi iekļāvās
arī “Livonijas garša” un “Taste Hanseatica” piedāvājums,
kur apvienotas viesmīlības pieturvietas – krodziņi, restorāni,
kafejnīcas un mazie pārtikas ražotāji, kas spēj ciemiņiem no
tuvām un tālām zemēm piedāvāt cienastu, kas gatavots,
izmantojot pašu zemē izaudzēto un savākto, savienojot senās
tradīcijas ar jaunām iespējām. To var raksturot kā tīru, svaigu
un godīgu.
Latvijas
kopstendā sanākušajiem gardumus nogaršot un iegādāties
piedāvāja arī saimnieki, kuri ir iesaistījušies gardēžu
tūrisma ceļā “Livonijas garša”. Viņu vidū no Vidzemes bija
uzņēmums “55 mārītes” ar ārstniecības augu tējām un bišu
drava "Kalnu Medus" ar dažādiem medus izstrādājumiem.
Projekts
"Livonijas kulinārais ceļš" tiek īstenots "Interreg
Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā
attīstības fonda (ERAF). Projekta kopējais ERAF finansējums - 900
820,65 EUR. Vairāk informācijas: https://ej.uz/Cels_LivonijasGarsa.
Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde
neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"