Dzirkstele.lv ARHĪVS

Dienas svarīgākā ēdienreize

Eva Lanka

2020. gada 12. februāris 11:11

0
Dienas svarīgākā ēdienreize

Nevar noliegt, ka vislabākais veids, kā iesākt brīvdienas, ir nesteidzīgas brokastis ģimenes lokā. Atliek tikai izdomāt, ko celt galdā mājiniekiem. Šoreiz piedāvājam divas saldo brokastu receptes: amerikāņu pankūkas un latviskās ogas – ķirbja – vafeles. Norādītie daudzumi pabaros 4 brokastotājus. Labu apetīti!



Biezās ķirbja vafeles

Nepieciešams:
300 g ķirbja biezeņa (novārīts un sablendēts ķirbis),
3 olas,
300 ml piena,
50 g kausēta un nedaudz atdzesēta sviesta,
5 ēdamkarotes brūnā cukura,
1 tējkarote kanēļa,
200 g pilngraudu kviešu miltu,
100 g kviešu miltu,
šķipsna sāls,
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarote sodas.

Sviestu, pienu, cukuru, olas, biezeni un kanēli sablendē vai saputo, līdz masa viendabīga un cukurs izkusis.
Miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu samaisa atsevišķā traukā un pievieno šķidrajai masai. Ar rokas putojamo slotiņu samaisa. Mīklai jāsanāk biezai un plūstošai. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Cep ietaukotā sakarsētā vafeļu pannā līdz zeltainam brūnumam.


Amerikāņu pankūkas

Nepieciešams:
2 olas,
4 ēdamkarotes cukura,
250 ml piena,
250 ml ūdens,
½ tējkarote sodas,
½ tējkarote citronskābes,
3 ēdamkarotes eļļas,
šķipsna sāls,
15 ēdamkarotes (ar lielu kaudzi) kviešu miltu.

Olas saputo ar cukuru, līdz masa gaisīga. Pievieno ūdeni, pienu un eļļu. Kārtīgi samaisa. Izsijā miltus un pa vairākām reizēm iemaisa masā. Tādā veidā var izvairīties no mīklas kunkulīšiem. Kopā ar miltiem mīklā iemaisa arī sodu, citronskābi un sāli.
Cep sakarsētā pannā bez taukvielām. Kad uz pankūkas parādījušies mazi burbulīši, to var griezt uz otru pusi. Vislabāk garšos ar medu vai kļavu lapu sīrupu. Klāt pēc vēlēšanās var pievienot svaigas ogas, augļus, ievārījumu.