Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezās ķirbju vafeles

Eva Lanka

2020. gada 11. februāris 11:16

430
Biezās ķirbju vafeles

300 g ķirbja biezeņa (novārīts un sablendēts ķirbis),
3 olas,
300 ml piena,
50 g kausēta un nedaudz atdzesēta sviesta,
5 ēdamkarotes brūnā cukura,
1 tējkarote kanēļa,
200 g pilngraudu kviešu miltu,
100 g kviešu miltu,
šķipsna sāls,
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarote sodas.

Sviestu, pienu, cukuru, olas, biezeni un kanēli sablendē vai saputo, līdz masa viendabīga un cukurs izkusis.
Miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu samaisa atsevišķā traukā un pievieno šķidrajai masai. Ar rokas putojamo slotiņu samaisa. Mīklai jāsanāk biezai un plūstošai. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Cep ietaukotā sakarsētā vafeļu pannā līdz zeltainam brūnumam.