Dzirkstele.lv ARHĪVS

Burkānu biezzupa

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 28. februāris 12:13

132
Burkānu biezzupa

650 g burkānu,
2 kartupeļi,
1 sīpols,
4 daiviņas ķiploka,
200 ml saldā krējuma,
sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (1 tējkarote karija, ¼‒1/2 tējkarote kajēnas piparu, 1 tējkarote ingvera pulvera un 1 tējkarote sinepju sēklu),
sviests un eļļa cepšanai.

Zupas katlā sviestā, kuram pievieno nedaudz eļļas (lai izvairītos no sviesta piedegšanas), liek cepties nomizotus un sagrieztus sīpolus un ķiplokus kopā ar izvēlētajām garšvielām. Kad garšaugi un garšvielas apcepušies, ber klāt nomizotus un sagrieztus dārzeņus – burkānus un kartupeļus. Kādu brīdi apcep arī tos un pielej ūdens tik daudz, lai mazliet nosedz dārzeņus (ja patīk plānākas biezzupas, tad ūdeni pievieno vairāk). Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Zupas masu sablendē, pievieno saldo krējumu un, ja nepieciešams, papildina ar garšvielām. Pasniedz ar pistācijām, grauzdiņiem u.tml.