Burkānu biezzupa
650 g burkānu,
2 kartupeļi,
1
sīpols,
4 daiviņas ķiploka,
200 ml saldā
krējuma,
sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (1
tējkarote karija, ¼‒1/2 tējkarote kajēnas piparu, 1 tējkarote
ingvera pulvera un 1 tējkarote sinepju sēklu),
sviests un
eļļa cepšanai.
Zupas katlā sviestā, kuram pievieno
nedaudz eļļas (lai izvairītos no sviesta piedegšanas), liek
cepties nomizotus un sagrieztus sīpolus un ķiplokus kopā ar
izvēlētajām garšvielām. Kad garšaugi un garšvielas apcepušies,
ber klāt nomizotus un sagrieztus dārzeņus – burkānus un
kartupeļus. Kādu brīdi apcep arī tos un pielej ūdens tik daudz,
lai mazliet nosedz dārzeņus (ja patīk plānākas biezzupas, tad
ūdeni pievieno vairāk). Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Zupas masu
sablendē, pievieno saldo krējumu un, ja nepieciešams, papildina ar
garšvielām. Pasniedz ar pistācijām, grauzdiņiem u.tml.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"