Burkānu kūka ar siera glazūru
(26 cm kūkas forma)
500 g burkānu,
125 ml
olīveļļas,
4 olas,
180 g cukura,
250 g miltu,
3
tējkarotes cepamā pulvera,
2 tējkarotes kanēļa.
Siera
glazūrai:
100 g sviesta vai cepamā margarīna,
100 g
kausētā siera “Dzintars”,
4 ēdamk. pūdercukura (var
aizstāt ar 2 ēdamk. cukura),
valrieksti – dekorēšanai (pēc
izvēles).
1.bļodā sarīvē burkānus un pievieno olīveļļu,
samaisa. 2.bļodā olas sakuļ kopā ar cukuru. 3.bļodā sajauc
sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri un kanēli.
1.bļodas
saturu pievieno
2.bļodas saturam, tad pievieno
3.bļodas
saturu, kārtīgi izmaisa (var pievienot kaltētas dzērvenes vai
rozīnes), liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~30 minūtēm.
Kad
kūka gatava, atstāj dzesēties. Siera glazūrai katliņā saliek
visas sastāvdaļas un sakausē, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Ik pa laikam maisot, ļauj tai atdzist un kļūt nedaudz biezākai,
lai glazējot nenotek. Kad padzisusi, lej uz kūkas un dekorē ar
valriekstiem.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"