Dzirkstele.lv ARHĪVS

Salāti ar bulguru un tunci

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 2. marts 12:42

505
Salāti ar bulguru un tunci

Bulgurs ir putraimi, kurus gatavo, apstrādājot kviešu graudus. Šie putraimi ir vieni no veselīgākajiem, jo tajos ir visvairāk šķiedrvielu, B vitamīns un kālijs, un tie nodrošina ilgu sāta sajūtu.

Sastāvdaļas:   
bulgurs (izmantoju brūno pilngraudu
bulguru),
tunča konservi savā sulā,
salātu siers ‒ brinzas, feta vai cits,
mango,
salāti (spināti, ledus salāts, Ķīnas kāposts, rukola
u.tml.),
sāls (vārot bulguru, pievienoju vārīšanās procesā).

Salātu mērcei:
2 tējkarotes angļu sinepju,
15 ml balzametiķa,
50 ml olīveļļas,
strīķēta tējkarote sāls,
strīķēta tējkarote cukura.

Pagatavošana:
Vāra bulguru, kā norādīts uz iepakojuma. Tikmēr pagatavo mērci salātiem, sajaucot visas sastāvdaļas kopā un cītīgi samaisot. Ņem šķīvi un uz tā uzklāj nedaudz mērces. Tad liek izvēlētos salātus. (Ja izmantojat Ķīnas kāpostu, tad sagrieziet smalkās skaidiņās.)
Uz salātiem liek bulguru, tad tunci, sagrieztu salātu sieru un mango gabaliņus. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz mērces.
Pasniedz kopā ar iemīļotāko maizi.  Bulgurs salātos labi garšos arī atdzisis. Katru sastāvdaļu var pievienot vēlamajā daudzumā.